Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δάνης Κατρανίδης – Γιάννης Βούρος: Ξεκουράσου, ο Γολγοθάς τελείωσε
ΕΛΛΑΔΑ

Δάνης Κατρανίδης – Γιάννης Βούρος: Ξεκουράσου, ο Γολγοθάς τελείωσε

Το αντίο του ηθοποιού

Ο Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Η δυσάρεστη είδηση σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, με τον Γιάννη Βούρο να αποχαιρετά τον συνάδελφό του μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

«Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο Δάνης Κατρανίδης, αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός με μακρά και πλούσια καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, έφυγε από τη ζωή σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα, σε ηλικία 75 ετών. Γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω, ο Κατρανίδης αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά και μια σημαντική προσφορά στον χώρο της υποκριτικής τέχνης. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» το 1971, ο Κατρανίδης ξεκίνησε την καριέρα του στο Εθνικό Θέατρο, όπου υπήρξε ηθοποιός μέχρι το 1978. Η θρυλική του ερμηνεία ως κομπέρ στην παράσταση “Cabaret” τη θεατρική σεζόν 1978-1979, σε σκηνοθεσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής του. Συμμετείχε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ η φωνή του άφησε ανεξίτηλο στίγμα και στο θέατρο του ραδιοφώνου.

Ο Δάνης Κατρανίδης δεν περιορίστηκε μόνο στην υποκριτική, αλλά ανέπτυξε και εκπαιδευτική δραστηριότητα, διδάσκοντας στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Παράλληλα με την καλλιτεχνική του πορεία, υπήρξε λάτρης της θάλασσας και ιστιοπλόος, έχοντας συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Στην προσωπική του ζωή, ο Κατρανίδης παντρεύτηκε το 1971 τη συμμαθήτριά του στη Δραματική Σχολή και επίσης ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία χώρισε το 1977.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις