Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατρανίδης κηδεία: Την Πέμπτη το αντίο στον ηθοποιό
ΕΛΛΑΔΑ

Κατρανίδης κηδεία: Την Πέμπτη το αντίο στον ηθοποιό

Ο σπουδαίος ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια

Η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, με την κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού να προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Φίλοι και συγγενείς θα έχουν την ευκαιρία να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό την Πέμπτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Ο αγαπημένος ηθοποιός τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο Δάνης Κατρανίδης έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος ευγενικός συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δάνη Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια….Το κενό είναι μεγάλο…Η εξόδιος ακολουθία θα γινει την Πέμπτη στις 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Δάνης Κατρανίδης

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Κατά το διάστημα 1971-1978, ο αγαπημένος ηθοποιός υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου.

Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου και χώρισαν το 1977.

Δάνης Κατρανίδης: Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είχε αποκαλύψει την αιτία του χωρισμού τους

Δάνης Κατρανίδης και Μίρκα Παπακωνσταντίνου υπήρξαν παντρεμένοι για έξι χρόνια από το 1971 μέχρι το 1977. Η ηθοποιός είχε μιλήσει στην εκπομπή Τετ α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος για τον θυελλώδη έρωτά τους και τον λόγο που αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. «Με τον Δάνη κάναμε πολλή παρέα. Μιλούσαμε γιατί ήμασταν παιδιά. Είχαμε κάτι φλερτ κι ανταλλάσσαμε τις απόψεις μας παρέα. Ήταν κούκλος ο άτιμος, αλλά περνούσαμε όλο και περισσότερες ώρες μαζί χωρίς να υπάρχει κάτι ερωτικό. Κάποια στιγμή εκείνος έφυγε με ένα θίασο και νιώθοντας την έλλειψη θυμάμαι χορευτικά από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα, που σταματάνε όλοι γύρω κι είναι δύο πλάσματα που κοιτιούνται και δεν υπάρχει τίποτα γύρω, έτσι συνέβη όταν γύρισε από την περιοδεία. Ήταν υπέροχο κι από τότε συνεχίστηκε. Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί και μετά που παντρευτήκαμε και χωρίσαμε. Αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο γιατί νατο συνεχίζει κι εξακολουθεί να είναι, όχι με αυτήν τη μορφή» είχε εξομολογηθεί η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Το διαζύγιο ήρθε γιατί ήθελε να παντρευτεί ξανά. Κάνε μου τη χάρη. Συνέχιζε και δεν ήταν ερωτική η σχέση μας και με τον χωρισμό συνέχιζε. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές και τις επόμενες συζύγους μού τις κληρονόμησε γιατί χωρίζοντας έπαιρναν εμένα τηλέφωνο. Δε θα πάμε παρακάτω γιατί είναι δραματικές ιστορίες» είχε αποκαλύψει η ηθοποιός στον Τάσο Τρύφωνος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις