Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Σύνταγμα χημικά: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Σύνταγμα χημικά: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία Σύνταγμα χημικά: Χημικά και 33 προσαγωγές

Σκηνικό έντασης νωρίτερα στην Πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά τις 14:00 όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται άτομα, περίπου 250, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων που είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή η αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Κατά πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει τουλάχιστον 22 προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών είχε απαγορευτεί η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία».

Ομοίως, και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα και ώρα 10:30 από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», καθώς και από ώρα 06:00 της Κυριακής έως 06:00 της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου κάθε δημόσιας υπαίθριας συγκέντρωσης σχετικής με τις συναθροίσεις αυτές στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε αφενός καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Αφετέρου από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις