Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψάχνουν στην Αθήνα τις διαδρομές των Τούρκων με το οπλοστάσιο στην Παραλιακή
ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν στην Αθήνα τις διαδρομές των Τούρκων με το οπλοστάσιο στην Παραλιακή

Νέα στοιχεία

Τα «μυστικά» των δύο Τούρκων, που συνελήφθησαν στην παραλιακή λεωφόρο και αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο με πιστόλια και σφαίρες, προσπαθούν να αποκαλύψουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη βαθύτερη έρευνα. Είναι τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, τα οποία θα επιχειρήσουν με στοιχεία να φωτίσουν τις διαδρομές των δύο ενόπλων στη χώρα μας, αλλά και τις τυχόν ενέργειες στις οποίες έχουν εμπλακεί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ένας εκ των δύο Τούρκων, 43 ετών, κατά πληροφορίες πήρε πάνω του την ευθύνη της κατοχής των όπλων και των δεκάδων σφαιρών μέσα σε γεμιστήρες, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι τα είχε για δική του προστασία, καθώς στη χώρα του από την οποία διέφυγε, λέει, είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άκρως επικίνδυνα άτομα.

Οι 3.000 ευρώ

Με δεδομένο ότι στο παρελθόν, προέκυψε ότι είχε συλληφθεί – και πάλι στην Αθήνα – για υπόθεση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί ερευνούν και αυτού του είδους τη δραστηριότητα καθώς δεν έχουν δικαιολογηθεί από νόμιμη εργασία τα περισσότερα από 3.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο. Το Τμήμα της Ασφάλειας, που ανέλαβε την έρευνα, έχει ως κύριο αντικείμενο την εξιχνίαση διαρρήξεων, κλοπών, ληστών και εξάρθρωσης οργανωμένων εγκληματικών δικτύων.

Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει και αδικήματα που έχουν διεθνή χαρακτήρα, έχουν τα μέσα να αντλήσουν πληροφορίες και από τις τουρκικές Αρχές για να διαπιστώσουν ακριβώς τις δραστηριότητες του διδύμου στη χώρα μας. Εως τότε, περιμένουν να διαπιστώσουν μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων αν τα πέντε πιστόλια έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια που έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. Προς στιγμήν κατηγορούνται 43χρονος και ο 45χρονος συμπατριώτης του για παράνομη κατοχή όπλων.

Το θηριώδες τζιπ

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του Τμήματος Αγίου Δημητρίου, που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία, εντόπισαν στην παραλιακή οδό, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, να κινείται όχημα (σ.σ. πρόκειται για θηριώδες τζιπ με γερμανικές πινακίδες), το οποίο αποφάσισαν να σταματήσουν για έλεγχο. «Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε» επισημαίνεται στην ενημέρωση «οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 43χρονου 2 πιστόλια, με γεμιστήρες που έφεραν 13 και 17 φυσίγγια αντίστοιχα, καθώς και γεμιστήρα με 14 φυσίγγια.

Το μαχαίρι

Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε σε σημείο άμεσα προσβάσιμο από τον 45χρονο αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους 21,5 εκατοστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.435 ευρώ». Σημειώνεται εδώ ότι ο 45χρονος Τούρκος δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η κατοχή του μαχαιριού αυτού είναι παράνομη! «Ακολούθως», ανέφερε ακόμη  η Αστυνομία,  οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, καθώς και 37 φυσίγγια». Και καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ: «Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις