Μπανάνες διατήρηση: Το μυστικό για να μένουν φρέσκες

PLUS

Μπανάνες διατήρηση: Το μυστικό για να μένουν φρέσκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπανάνες διατήρηση: Κόλπο για να διατηρούνται φρέσκες για περισσότερο καιρό

01.09.2024 | 11:46

Οι μπανάνες είναι ένα τόσο εύκολο, ευέλικτο αλλά και νόστιμο φρούτο παντός καιρού, αλλά φαίνεται ότι χαλάνε πολύ εύκολα και γρήγορα, μέσα σε μόλις λίγες μέρες. Όταν επιστρέφετε από το σούπερ μάρκετ, είναι πολύ εύκολο και βολικό να βάλετε αυτά τα κίτρινα φρούτα στη φρουτιέρα ανάμεσα στα ακτινίδια, τα μανταρίνια και τα μήλα. Αλλά αυτό είναι λάθος σύμφωνα με ειδικό στην αποθήκευση. Το να βάζετε μπανάνες με άλλα φρούτα είναι αυτό που τις κάνει να χαλάνε γρήγορα, όπως αναφέρει. Η ειδικός στα τρόφιμα και ιδρύτρια του Magical Life Fruit, Katherine Kyle μοιράστηκε ένα «μυστικό» αποθήκευσης που «κανείς δεν σας λέει», παραδεχόμενη ότι οι μπανάνες πρέπει να φυλάσσονται μακριά από άλλα φρούτα και τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ώριμων μπανανών.

«Τα φρούτα απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο όταν ωριμάζουν, επομένως η διατήρηση ώριμων φρούτων με άγουρα φρούτα θα κάνει τα άγουρα να ωριμάσουν πιο γρήγορα», εξήγησε. Το αέριο αιθυλένιο βοηθά τις μπανάνες να αναπτυχθούν, αλλά εάν οι μπανάνες αποθηκεύονται με άλλες μπανάνες, τότε μπορούν να ωριμάσουν με πιο γρήγορο ρυθμό. Οι μπανάνες παράγουν αέριο αιθυλένιο από τους μίσχους τους και αν θέλετε να τις κάνετε να μην μαυρίσουν, μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι να τους καλύψετε, αναφέρει η Express. «Ο κύριος τρόπος με τον οποίο ωριμάζουν οι μπανάνες είναι η απελευθέρωση αερίων από τους μίσχους. Έτσι, αν καλύψετε τους μίσχους, μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης», είπε η Katherine.

Απλά πρέπει να σπάσετε τις μπανάνες και να τυλίξετε τους μίσχους σε μεμβράνη. Μην αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε και οι μπανάνες σας θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Exit mobile version