Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός τις επόμενες μέρες: Αστάθεια με βροχές, καταιγίδες και άνοδο της θερμοκρασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τις επόμενες μέρες: Αστάθεια με βροχές, καταιγίδες και άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός τις επόμενες μέρες: Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Το κύμα κακοκαιρίας ολοκλήρωσε χθες την δράση του στη χώρα μας, με μια μικρή αστάθεια να παραμένει σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, μεγάλος όγκος νερού έπεσε το Σάββατο και την Κυριακή στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, δημιουργώντας κατά τόπους προβλήματα. Παράλληλα το Σάββατο σημειώθηκαν περισσότεροι από 50.000 κεραυνοί. Το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν κάποιες τοπικές συννεφιές προς την περιοχή της Κρήτης και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές βροχές. Το απόγευμα αυτά τα φαινόμενα (μπόρες και τοπικές καταιγίδες), θα μεταφερθούν σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως προς τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο κοντά στους 30-34 βαθμούς Κελσίου, κοντά στη μέση θερμοκρασιακή για την εποχή τιμή. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με μέτριες εντάσεις κοντά στα 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, με λίγες τοπικές συννεφιές, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και κάποιες μπόρες προς τα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν κοντά στα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει με κάποιες τοπικές συννεφιές το απόγευμα στην ορεινή, ημιορεινή ζώνη, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ οι θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

a blurry photo of a dog house in the rain

Νέο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Αύριο, Τρίτη θα σημειωθεί νέα αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, όχι τόσο έντονες όσο το Σαββατοκύριακο, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και σε περιοχές γύρω από την οροσειρά, ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης. Την Τετάρτη θα σημειωθεί αστάθεια στο Ιόνιο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, κεντρική Μακεδονία), με το ίδιο καιρικό μοτίβο.

Την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια για λίγο, ενώ από το Σαββατοκύριακο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας από την κεντρική Μεσόγειο. Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

rainbow on sky

Σε υψηλό επίπεδο θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook, γνωστοποίησε τις θερμοκρασίες της νέας εβδομάδας (2/9 με 8/9), όπου παρατηρείται μια μικρή άνοδος του υδραργύρου.

Ο μετεωρολόγος εξηγεί πως πρόκειται για τη μέση/μέγιστη θερμοκρασία κάθε ημέρας, ενώ προσθέτει ότι σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα η θερμοκρασία θα ανέβει έως 1-2 βαθμούς Κελσίου ψηλότερα, ενώ στις πιο ορεινές έως 1000 μέτρα υψόμετρο και στις παραθαλάσσιες, ο υδράργυρος θα δείξει 3-6 χαμηλότερη θερμοκρασία και 3-5 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις