Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θάνατος Νταϊάνα: Η συγκινητική ανάρτηση του αδελφού της
ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Νταϊάνα: Η συγκινητική ανάρτηση του αδελφού της

Θάνατος Νταϊάνα: Η πρώτη σύζυγος του βασιλιά Καρόλου έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997

Ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram με αφορμή την επέτειο των 27 χρόνων του θανάτου της, σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997. Ο 60χρονος κόμης Σπένσερ ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με αποκόμματα εφημερίδων από την παιδική ηλικία της «πριγκίπισσας του λαού». Στο ένα απόκομμα εφημερίδας με τίτλο «Ο λόρδος και η λαίδη του Αλθορπ βάφτισαν την τρίτη τους κόρη» εικονίζεται η μικρή Νταϊάνα, μόλις δύο μηνών, την ημέρα της βάπτισής της στην αγκαλιά της μητέρας της Φράνσις Σαντ Κιντ ενώ δίπλα τους στέκεται ο πατέρας της, Τζον Σπένσερ. Σε άλλη φωτογραφία η Φράνσις Σαντ Κιντ κρατά αγκαλιά τη νεογέννητη Νταϊάνα, που ήρθε στον κόσμο την 1η Ιουλίου του 1961 ενώ σε τρίτη φωτογραφία η μέλλουσα πριγκίπισσα της Ουαλίας εικονίζεται σε νηπιακή ηλικία να σπρώχνει ένα καροτσάκι για κούκλες. Η συγκινητική ανάρτηση του λόρδου Σπένσερ είχε περισσότερα από 18.000 like ενώ οι χρήστες στα σχόλια τόνιζαν πως δεν έχουν ξεχάσει την αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών.

Ο Σωματοφύλακας: Όταν ο Κέβιν Κόστνερ ήρθε σε αντιπαράθεση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια

«Έφυγε αλλά ποτέ δεν ξεχάστηκε», «Ω, είναι ακόμα τόσο αγαπημένη και μας λείπει τόσο πολύ, μια υπέροχη κυρία. Για πάντα έχω κρατήσει στη μνήμη μου που ήμουν ανάμεσα στα πλήθη στο γάμο (της)», «Η αληθινή μας βασίλισσα πάντα», «Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Η Νταϊάνα είναι και θα είναι πάντα η αληθινή βασίλισσα της Αγγλίας», «Μια αληθινή κυρία που η καλοσύνη της δεν είχε σύνορα. Είναι πάντα στις καρδιές μας», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι χρήστες στα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση του λόρδου Σπένσερ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Παρισιού τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Αυγούστου του 1997, μετά από βαρύ τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα. Ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο Ανρί Πολ, οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο σωματοφύλακάς του ζεύγους, Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε από τη συντριβή. Μετά το τραγικό δυστύχημα κάποια μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με έναν πυλώνα στη Σήραγγα Pont de l’Alma του Παρισού επειδή ήθελε να ξεφύγει από τους παπαράτσι που κυνηγούσαν την Mercedes-Benz W140, στην οποία επέβαινε η πριγκίπισσα με τον σύντροφό της.

Όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 36 ετών ενώ άφησε πίσω της τον 15χρονο πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον 12χρονο πρίγκιπα Χάρι. Στο ντοκιμαντέρ «Diana, Our Mother», που προβλήθηκε το 2017, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανέφερε για τον τραγικό θάνατο της μητέρας του: «Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο με αυτό στον κόσμο. Πραγματικά, δεν υπάρχει. Είναι σαν ένας σεισμός που μόλις έχει χτυπήσει το σπίτι σου, τη ζωή σου και τα πάντα. Το μυαλό σου είναι εντελώς διαλυμένο. Και χρειάστηκα αρκετό καιρό στην πραγματικότητα για να το κατανοήσω». Σε συνέντευξή στο Newsweek το 2017 ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας: «Η μητέρα μου μόλις είχε πεθάνει και έπρεπε να περπατήσω μια μεγάλη απόσταση πίσω από το φέρετρο, περιβαλλόμενος από χιλιάδες ανθρώπους που με παρακολουθούσαν ενώ εκατομμύρια περισσότεροι το έκαναν από την τηλεόραση. Δεν νομίζω πως θα έπρεπε να ζητηθεί αυτό από κανένα παιδί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν νομίζω πως αυτό θα συνέβαινε σήμερα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις