Το καλύτερο πρωινό: Τοστ με ταχίνι, μπανάνα και μέλι

PLUS

Το καλύτερο πρωινό: Τοστ με ταχίνι, μπανάνα και μέλι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το καλύτερο πρωινό: Το πρωινό των πρωταθλητών

02.09.2024 | 10:20

Το ταχίνι ολικής αλέσεως αποτελούσε από την αρχαιότητα τη βασική τροφή των Ελλήνων και Ρωμαίων πολεμιστών, των αθλητών και των ολυμπιονικών. Ένα θρεπτικό, απολαυστικό, γρήγορο και πεντανόστιμο σνακ με ταχίνι ολικής αλέσεως, μπανάνα και μέλι που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ μπορεί να γίνει ένα τέλειο κολατσιό και για το σχολείο.

Υλικά:

-1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης για τοστ

-1 κουταλιά γλυκού ταχίνι ή ταχίνι με κακάο ή μπορεί να γίνει με ταχίνι πορτοκάλι ή αμυγδαλοβούτυρο

-μισή μπανάνα…

-τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο

-μέλι

Τρόπος Παρασκευής:

Αλείφουμε με το ταχίνι τη φέτα και την κόβουμε στα δυο. Βάζουμε μέσα την μπανάνα, το μέλι και το τριμμένο καρύδι και το ψήνουμε.

Οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου αποτελούνται από αμινοξέα, την τρυπτοφάνη και την τυροσίνη. Πλούσιες διατροφικές πηγές τρυπτοφάνης είναι οι μπανάνες , η σοκολάτα, ο ηλιόσπορος και το σουσάμι. Ο συνδυασμός λοιπόν, της μπανάνας με το ταχίνι (αποτελείται από σουσάμι) με ψωμί ολικής αλέσεως πλούσιο σε φολικό οξύ, το οποίο φαίνεται να έχει άμεση επίδραση στη μνήμη μας και αμύγδαλα, μια από τις καλύτερες πηγές καλών λιπαρών οξέων, εκτοξεύει την ενέργεια του εγκεφάλου μας και στην απόδοσή μας, στα ύψη!

Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Σε αντίθεση με το κανονικό βούτυρο, το ταχίνι είναι εύπεπτο και βοηθά το παιδί να διατηρήσει το έντερό του καθαρό.

Βελτιώνει τον μεταβολισμό των παιδιών καθώς το σουσάμι έχει τη φυσική ικανότητα να ενισχύει την όρεξη. Δεδομένου ότι η κατανάλωση σουσαμιού δεν επιτρέπεται πάντα λόγω αλλεργιών, το ταχίνι είναι η ιδανική λύση.

Ενισχύει και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος του παιδιού.

Ενισχύει και θρέφει τα μαλλιά καθώς το ταχίνι είναι σημαντική πηγή σιδήρου που βοηθά στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Βοηθά το παιδί στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας καθώς και στη βελτίωση του αναπνευστικού συστήματος. Ένα μείγμα ταχίνι με τζίντζερ και μέλι είναι ιδανικό για το παιδί σας όταν δεν μπορεί να αναπνεύσει. Μπορείτε επίσης απλά να προσθέσετε ταχίνι σε ένα ποτήρι βραστό νερό και να το προσφέρετε στο παιδί σας αν διαπιστώσετε ότι έχει πρόβλημα με την αναπνοή του.

Ετικέτες
Exit mobile version