Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

03

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τα διακοσμητικά κεριά και η ορθοπεδική ζώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Τα διακοσμητικά κεριά και η ορθοπεδική ζώνη

Πώς λειτουργούν τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής όταν οργανώνουν τις αποστολές στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Διακοσμητικά κεριά από την Ισπανία και ορθοπεδική ζώνη μέσης από το Σάο Πάολο. Τι κοινό έχουν, θα αναρωτηθείτε. Κι όμως, ήταν τα δύο «αθώα» αντικείμενα, μέσα στα οποία κρύβονταν πάνω από έξι κιλά κοκαΐνης! Τις μεγάλες ποσότητες επιχείρησαν μόλις σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, να περάσουν από τον έλεγχο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο ημεδαποί, 25 χρόνων και οι δύο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί του μόνιμα εγκατεστημένου στο διεθνές αεροδρόμιο κλιμακίου της Δίωξης Ναρκωτικών, βρήκαν το… βαθύτερο περιεχόμενο των κατά τα άλλα… αθώων αντικειμένων. Ο 25χρονος κατέφθασε στη χώρα μας προερχόμενος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην τελευταία περίπτωση, οι αστυνομικοί, κρίνοντας και από τους τόπους προέλευσης και άλλα στοιχεία, κάλεσαν για έλεγχο τον 25χρονο, ο οποίος περπατούσε, δείχνοντας ότι είχε πρόβλημα ορθοπεδικό με τη μέση του. Διαπίστωσαν ότι φορούσε ορθοπεδική ζώνη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έλεγχο.

 

Ένα κιλό και διακόσια γραμμάρια

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη της ορθοπεδικής ζώνης, βρήκαν επιμελώς κρυμμένη, λέει η Αστυνομία κοκαΐνη βάρους ενός κιλού και 200 γραμμαρίων. Κατέσχεσαν επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε στην κατοχή του προκειμένου να ελεγχθούν οι επαφές του 25χρονου και προκύψουν οι επίδοξοι παραλήπτες των ναρκωτικών.

 

 Τα διακοσμητικά κεριά

Όπως προαναφέρθηκε, στο τέλος Αυγούστου, ένας άλλος 25χρονος, έφθασε αεροπορικώς από τη Μαδρίτη στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή του διακοσμητικά κεριά.  «Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. «για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών στη χώρα μας και κατόπιν διερεύνησης και ανάλυσης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Στο εσωτερικό των διακοσμητικών κεριών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κιλά και 270 γραμμάρια κοκαΐνης κι ένα κινητό τηλέφωνο».

Όπως παρατηρεί κάποιος και στις δύο περιπτώσεις, τα καρτέλ διακίνησης της κοκαΐνης, προέλευσης Λατινικής Αμερικής, είχαν επιλέξει δύο νέους ανθρώπους να τους χρησιμοποιήσουν σαν «βαποράκια». Τους είχαν εφοδιάσει και τους δύο με ένα κινητό τηλέφωνο. Οι μεταφορείς δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τον παραλήπτη. Είναι απλά εφοδιασμένοι με το κινητό από τα καρτέλ και περιμένουν από την στιγμή που θα περάσουν «επιτυχώς» τους ελέγχους να λάβουν το τηλεφώνημα! Και για τις δύο περιπτώσεις είναι σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις