Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

03

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία βιαστής: Η τετράχρονη “κόλαση” 30χρονης
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία βιαστής: Η τετράχρονη “κόλαση” 30χρονης

Πολωνία βιαστής: Βιαστής κρατούσε 30χρονη επί τέσσερα χρόνια ως σκλάβα του σεξ σε αχυρώνα

Tην ποινή ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει στην Πολωνία ένας άνδρας που φέρεται να κρατούσε κλειδαμπαρωμένη σε αχυρώνα μια 30χρονη επί τέσσερα χρόνια και τη μεταχειριζόταν ως «σκλάβα του σεξ». Η υπόθεση, που έχει σοκάρει την Πολωνία, θυμίζει εκείνη του διαβόητου Αυστριακού αιμομίκτη Γιόζεφ Φριτσλ, που κρατούσε αιχμάλωτη σε μπουντρούμι επί 24 χρόνια και βίαζε την κόρη του, με την οποία απέκτησε επτά παιδιά. Ο Ματέους Ζ. από το χωριό Γκάικι της νοτιοδυτικής Πολωνίας συνελήφθη, αφού μετέφερε το θύμα του, την 30χρονη Μαλγκορζάτα -αγνώστων λοιπών στοιχείων- σε νοσοκομείο με εξαρθρωμένο ώμο. Η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς για τη φρίκη που βίωνε στα χέρια του απαγωγέα της κι εκείνοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Πολωνούς εισαγγελείς, η 30χρονη σήμερα γυναίκα γνώρισε μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών τον Ματέους Ζ και πήγε με το αυτοκίνητό της να τον συναντήσει στο χωριό του, αλλά ο άνεργος 35χρονος κλείδωσε τη νεαρή μητέρα δύο παιδιών στον αχυρώνα του κτήματος, όπου ζούσε με τους γονείς του.

Η φρίκη που βίωσε η 30χρονη στα χέρια του «Πολωνού Φριτσλ»

Πέρα από τους συστηματικούς βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς, ο δράστης φέρεται να ανάγκαζε τη γυναίκα να χρησιμοποιεί έναν κουβά ως τουαλέτα, την έλουζε με κρύο νερό τις νύχτες και την άφηνε επί μέρες να λιμοκτονεί όταν αρνούνταν να ικανοποιεί τις ανώμαλες ορέξεις του. «Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2019 και της 28ης Αυγούστου 2024 ο άνδρας την κακοποιούσε στερώντας της την ελευθερία της, την κρατούσε κλειδωμένη με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό και προϊόντα υγιεινής, τη χτυπούσε στο πρόσωπο και το σώμα με τις γροθιές του, ένα λάστιχο, μια σανίδα και έναν φακό, την κλωτσούσε, τη στραγγάλιζε και της έστριβε τα χέρια», σημείωσε η Πολωνή εισαγγελέας Λιλιάνα Λουκάσιεβιτς, συμπληρώνοντας ότι ο δράστης άφηνε το θύμα του να λιμοκτονεί, απειλούσε να τη σκοτώσει και «επανειλημμένα τη βίαζε με απειλές».

Σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ, η 30χρονη νοσηλεύθηκε τρεις φορές σε νοσοκομείο στη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, την πρώτη φορά με κάταγμα στο χέρι, τη δεύτερη με κάταγμα στο πόδι κι άλλη μία φορά, όταν γέννησε το μωρό του δράστη, που δόθηκε για υιοθεσία. «Δεν ικανοποιούσα τις σεξουαλικές ορέξεις του κι αυτό συνέβαινε πολύ συχνά. Με έδερνε, δεν μου έδινε να φάω και μου έδινε τροφή μόνον όταν είχα εξαντληθεί πλήρως. Μάλλον φοβόταν ότι θα πεθάνω (…). Μου έβαλε έναν φακό στο στόμα και μου έσκισε τα χείλη», δήλωσε το θύμα στον ενημερωτικό ιστότοπο MyGłogow.pl. Οι γονείς του δράστη δήλωσαν σε πολωνικά ΜΜΕ ότι δεν γνώριζαν τίποτε. Ο Ματέους Ζ αρνείται τις κατηγορίες, αλλά σε περίπτωση καταδίκης του απειλείται με 25ετή κάθειρξη.

closed brown wooden framed glass door
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις