Η τυρόπιτα είναι το πιο εύκολο σνακ που μπορεί κανείς να ετοιμάσει. Μπορείτε να την ετοιμάσετε για σνακ στο γραφείο ή για σνακ των παιδιών στο σχολείο ενώ μπορεί να γίνει και το πιο λαχταριστό ορεκτικό για κάποιο κάλεσμα στο σπίτι, πριν το δείπνο ή συνοδεία αυτού. Η συνταγή για την τυρόπιτα στο τηγάνι είναι του Πέτρου Συρίγου και εκτός από τα εύκολα υλικά είναι και γρήγορη. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμη και θα μπορείτε να την απολαύσετε.
Τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά
. 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
200γρ. ζεστό γάλα
100γρ. βούτυρο
200γρ. φέτα ή ανθότυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε στον πάγκο μας μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για μια ώρα. Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε 8τμχ. Ανοίγουμε με τα δάχτυλα ένα- ένα τα μπαλάκια, βάζουμε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνουμε το ζυμάρι προς το κέντρο ώστε να μη μας φύγει το τυρί. Τα κάνουμε και πάλι μπαλάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι να ανοίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 2-3 μέσα στο τηγάνι ανάλογα το μέγεθος. Αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε και με μέλι. Έτσι, έχουμε μία γρήγορη, υπέροχη τυρόπιτα στο τηγάνι.