Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ευαγγελάτος – Λούνα Παρκ: Τα απειλητικά sms και το εξώδικο
ΕΛΛΑΔΑ

Ευαγγελάτος – Λούνα Παρκ: Τα απειλητικά sms και το εξώδικο

Ευαγγελάτος Λούνα Παρκ: «Πες του να σταματήσει να μιλάει, πες του να το βουλώσει, αύριο θα κατατεθεί σε αυτόν και στο Mega μήνυση»

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκύψει μεταξύ του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου και της επιχειρηματία γνωστής ως «βασίλισσα των λούνα παρκ».  Η πρώτη φάση της διαμάχης σημειώθηκε την Παρασκευή (30/09) όταν ο δικηγόρος της επιχειρηματία αντάλλαξε αυστηρές τοποθετήσεις με τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια της εκπομπής Live News. Η σύγκρουση συνεχίστηκε και τη Δευτέρα (04/09), όταν ο Ευαγγελάτος παρουσίασε στην εκπομπή του απειλητικά μηνύματα που φέρεται να έχει λάβει από την πλευρά της επιχειρηματία.

Σε ένα από τα μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν, η επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει: «Πες του να σταματήσει να μιλάει, πες του να το βουλώσει, αύριο θα κατατεθεί σε αυτόν και στο Mega μήνυση», με τον Ευαγγελάτο να απαντά ότι «δεν πρόκειται να το βουλώσω». Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η συγκεκριμένη επιχειρηματίας έλαβε νέα άδεια για τη λειτουργία λούνα παρκ στη Νεάπολη του δήμου Λαρισαίων, παρά το γεγονός ότι έχει αμετάκλητη καταδίκη για ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009, ενώ είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης σε λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Βόλου.

Κούγιας: Εξώδικο κατά Νίκου Ευαγγελάτου από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Εξώδικη διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Χαλκιδική, απέστειλε ο Κ.Ε, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Στο εξώδικο ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος χωρίς να λαμβάνει το τεκμήριο της αθωότητας τον έχει προκαταδικάσει και παρουσίασε στην εκπομπή του ψευδείς πληροφορίες βασιζόμενος στα λεγόμενα έτερης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ.Ε. καλεί τον Νίκο Ευαγγελάτο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη κατά τη σημερινή του εκπομπή και να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο της παρούσας επιστολής.

Ολόκληρο το κείμενo

Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί την εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής κατά του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με τη διάπραξη αδικημάτων εις βάρος του εντολέα μας, τα οποία θεμελιώνουν το δικαίωμά του να προσφύγει στα ποινικά και τα πολιτικά Δικαστήρια.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚAΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Κ. Ε., νομίμως εκπροσωπούμενου από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του Αλέξιο Κούγια του Χρήστου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), με διεύθυνση αλληλογραφίας για λόγους προστασίας του τη διεύθυνση του πληρεξουσίου Δικηγόρου του επί της λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55 Αθήνα.

ΠΡΟΣ

Νικόλαο Ευαγγελάτο του Χαραλάμπους, δημοσιογράφο, παρουσιαστή της εκπομπής live news του τηλεοπτικού σταθμού Mega, κατοίκου Καλλιθέας, λεωφ. Συγγρού 340

Όπως γνωρίζετε, έχω εμπλακεί από πολλών ημερών σε μια τραγωδία και, χωρίς να μου έχει αποδοθεί ακόμη καμία κατηγορία, έχω καταστραφεί ήδη, τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επιχειρηματίας, αλλά κυρίως ως οικογενειάρχης και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών 17 ετών. Καθημερινά, τόσο εσείς, όσο και οι συνάδελφοί σας, χωρίς να λαμβάνετε καθόλου υπόψη το τεκμήριο της αθωότητάς μου και ενώ βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση η υπόθεση αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας με την απώλεια ενός 19χρονου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι και παιδί μου και για την οποίαν εκφράζω όχι μόνο την οδύνη μου, αλλά θα κάνω τα πάντα ανεξαρτήτως της δικαστικής κρίσεως, για να συμπαρασταθώ με κάθε τρόπο στην οικογένειά του, με έχετε προκαταδικάσει και το κυριότερο απ’ όλα χωρίς κανένα έστω δημοσιογραφικό έλεγχο παρουσιάζετε στην εκπομπή σας ακόμη και παραβάτες, εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών παραβάσεων εις βάρος μου, με ένα και μοναδικό σκοπό, την τηλεθέαση, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη το τι προκαλείτε εις βάρος μου σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Τη Δευτέρα, 02/09/2024, παρουσιάσατε στην εκπομπή σας μαγνητοσκοπημένη αποκλειστική συνέντευξη της ιδιοκτήτριας λούνα – παρκ Μαρίας Παναγιωτοπούλου και, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν την ίδια και τις εγκαταστάσεις της, της ζητήσατε να μιλήσει για το πρόσωπό μου και τις αντιδικίες μας, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί μέσω της εκπομπής σας η ψευδής είδηση ότι δήθεν εγώ της έχω κλέψει δύο παιχνίδια λούνα πάρκ, ότι δήθεν της έχω κάψει ένα άλλο παιχνίδι λούνα παρκ και ότι δήθεν την έχω απειλήσει επανειλημμένως, χωρίς να προβείτε σε κανένα δημοσιογραφικό έλεγχο για την προσωπικότητά της και χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου κο Αλέξιο Κούγια για το ποια είναι η αληθινή προσωπικότητα αυτής της αδίστακτης γυναίκας και το τι ακριβώς έχει συμβεί στις μεταξύ μας υποθέσεις μέχρι σήμερα.

Η πραγματικότητα όμως είναι η εξής:

Με τη συγκεκριμένη κυρία κατά το παρελθόν πλειοδοτούσαμε σε πανηγύρια είτε από κοινού είτε χωριστά ο καθένας, ώσπου το 2015 επήλθε ρήξη στη συνεργασία μας και έκτοτε εγώ περιορίστηκα στη σταθερή επιχείρησή μου στο Πευκοχώρι, την οποία λειτουργώ από το 2001, ενώ εκείνη αναλάμβανε όλα τα μεγάλα πανηγύρια, όπως της Λάρισας, της Κατερίνης, του Άργους Ορεστικού, της Κοζάνης, της Ξάνθης κλπ. Όταν το 2018 αποφάσισα να επανέλθω στις δημοπρασίες των πανηγυριών, η εν λόγω κυρία ξεκίνησε έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας εναντίον μου στους χώρους των δημοπρασιών, φωνάζοντας και κατηγορώντας με ότι δήθεν κατά το παρελθόν μού είχε παραχωρήσει προς διευκόλυνσή μου ένα παιχνίδι «μπαλαρίνα» και ότι εγώ δεν της το επέστρεψα, αλλά το υπεξαίρεσα, κάτι που ήταν απολύτως ψευδές. Αυτή την κατηγορία την εξαπέλυσε εναντίον μου και στην από 30.7.2019 φανερή πλειοδοτική δημοπρασία της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας, αλλά και στη δημοπρασία του δήμου Ελασσόνας που έλαβε χώρα την 1.8.2019 και μετά από αναβολή, στις 5.8.2019.
Το 2019 η εν λόγω κυρία άσκησε αγωγή εναντίον μου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την απόδοση του συγκεκριμένου παιχνιδιού «μπαλαρίνα», πλην όμως η αγωγή της απορρίφθηκε τελεσίδικα με την υπ’ αρ. 1430/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ όμως η αντίδικός μου στις 2.8.2019 έστειλε «μπράβους» στην επιχείρησή μου, με σκοπό να με εκβιάσουν να της παραδώσω την «μπαλαρίνα», απειλώντας με ζημίες σε βάρος της επιχείρησής μου. Για την πράξη αυτή τόσο οι ίδια όσο και οι λοιποί δράστες έχουν παραπεμφθεί δυνάμει του υπ’ αρ. 224/2020 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης επιχειρήσεων κατ’ επάγγελμα και για ηθική αυτουργία σε αυτό, η δε δικάσιμος έχει οριστεί για τις 12.5.2025.

Τέλος, η αντίδικός μου με κατεμήνυσε ψευδώς ότι δήθεν στις 14.8.2022 έβαλα φωτιά σε μηχανήματα λούνα-παρκ ιδιοκτησίας της στο 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Αραβησσού – Γιαννιτσών, πλην όμως η μήνυσή της τέθηκε στο αρχείο, ενώ αντίστοιχα εγώ υπέβαλα εναντίον της μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς καταθέσεως, η οποία είναι εκκρεμής.
Επειδή διαμαρτύρομαι για αυτή την συμπεριφορά σας και επιφυλάσσομαι να σας μηνύσω και να σας ενάγω.
Επειδή είστε υποχρεωμένος από τον νόμο να διαβάσετε ολόκληρη την παρούσα, η οποία έχει τον νομικό χαρακτήρα της εξωδίκου διαμαρτυρίας – προσκλήσεως – δηλώσεως, παραλείποντας μόνο το ονοματεπώνυμό μου, καθώς αυτό δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΠΩΣ σήμερα στην εκπομπή σας: πρώτον, μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και, δεύτερον, αναγνώσετε ολόκληρο το κείμενο της παρούσας εξωδίκου, πλην του ονοματεπωνύμου μου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητός μου, ΆΛΛΩΣ

ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα στραφώ εναντίον σας ενώπιον των αρμόδιων ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων, έχοντας δώσει τη σχετική προς τούτο εντολή στον πληρεξούσιο Δικηγόρο μου κο Αλέξιο Κούγια.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητή να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 4/9/2024

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις