Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοβαρά τραυματίας 19χρονος φοιτητής μέσα σε σπίτι θείου του όπου υπήρχε παράνομο οπλοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά τραυματίας 19χρονος φοιτητής μέσα σε σπίτι θείου του όπου υπήρχε παράνομο οπλοστάσιο

Πώς ο τραυματισμός του φοιτητή έφερε στο φως τρομακτικό οπλοστάσιο

Ο βαρύς τραυματισμός με σφαίρα 19χρονου φοιτητή μέσα σε σπίτι συγγενούς του στα Ιωάννινα, έφερε στο φως ολόκληρο οπλοστάσιο, που προκαλεί ανατριχίλα και πολλά ερωτηματικά τόσο για τη συγκέντρωση των όπλων όσο και του τελικού προορισμού τους. Η σοβαρή υπόθεση, άρχισε να απασχολεί την Αστυνομία όταν οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», ότι είχε μεταφερθεί εκεί ένας 19χρονος, με τις πρώτες αναφορές οικείων του να μιλούν για ατύχημα από πτώση του στο μπάνιο.

Όμως, με την πρώτη εξέταση οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από σφαίρα πυροβόλου όπλου. Σήμανε συναγερμός στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φθάσουν στο διαμέρισμα, ιδιοκτησίας θείου του, όπου συνέβη το δραματικό περιστατικό. Εκεί, όμως, όπως και σε άλλη κατοικία βρέθηκαν μπροστά σε οπλοστάσιο και προχώρησαν σε δύο συλλήψεις εμπλεκομένων, στα Ιωάννινα και στην Αθήνα. Τα στοιχεία της Αστυνομίας αποκλείουν προς το παρόν εγκληματική ενέργεια, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τις ακριβείς συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του φοιτητή, ο οποίος πιθανόν προήλθε καθώς περιεργαζόταν κάποιο από τα όπλα.

Δύο συλλήψεις

Για την υπόθεση, αναφέρει η Αστυνομία, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ παραθέτει τα γεγονότα, όπως ξετυλίχθηκαν: «Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το απόγευμα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», ότι νωρίτερα είχε διακομιστεί από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρός ενήλικος ημεδαπός, που έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία τραύματος από πυροβόλο όπλο.

Στο πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών για τη διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο τραυματισμός του, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο παραπάνω διαμέρισμα με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το επίμαχο όπλο, το οποίο πρόκειται για πιστόλι, ενώ προέκυψε ότι ανήκει στον 50χρονο συλληφθέντα, συγγενή του τραυματισθέντος».

Η έρευνα των δύο διαμερισμάτων

Από την περαιτέρω έρευνα του διαμερίσματος, αλλά και στο διαμέρισμα του συλληφθέντα, που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία, σε χώρους του υπογείου και της σοφίτας της πολυκατοικίας, καθώς και σε σπίτι σε χωριό των Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 485 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων και διαμετρημάτων, 3 πιστόλια, διαμετρήματος 9mm, 7,65mm και 6,35mm το καθένα, ραβδωτό πυροβόλο όπλο, τύπου επαναληπτικού τυφεκίου, ραβδωτό πυροβόλο τυφέκιο μονής βολής, περίστροφο χωρητικότητας 7 φυσιγγίων, μη λειτουργικό περίστροφο.

Επίσης, εκπαιδευτικός όλμος, γερμανική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, οξειδωμένη ιταλική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, εκπαιδευτική χειροβομβίδα, 4 κενές χειροβομβίδες (άνευ εκρηκτικού και συστήματος πυροδότησης), κορμός και κέλυφος χειροβομβίδας, 39 γεμιστήρες. Ακόμη, 40 ξιφολόγχες, διάφορα τμήματα (κοντάκια, κάννες κ.τ.λ.) πολεμικών τυφεκίων, κάννη υποπολυβόλου, σιγαστήρας πολεμικού όπλου, 20 κροτίδες, 16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός, 4 συσκευασίες φωτοβολίδων μαζί με εκτοξευτήρα και 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.

Οι κάτοχοι των όπλων

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα παραπάνω κατασχεμένα είδη ανήκουν – κατά περίπτωση – στον 50χρονο και στον 51χρονο, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία διόπτρα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα κατασχεθέντα είδη θα υποβληθούν στις προβλεπόμενες – κατά περίπτωση – εργαστηριακές εξετάσεις.

«Σημειώνεται ότι», καταλήγει η Αστυνομία ότι «από τη διενεργηθείσα έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δεν έχουν προκύψει προσώρας στοιχεία, που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια αναφορικά με τον τραυματισμό του νεαρού ημεδαπού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις