Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόλος νεκρά ψάρια: Καθάρισε κατά 99% ο Παγασητικός
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος νεκρά ψάρια: Καθάρισε κατά 99% ο Παγασητικός

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο

Μετά από μία εβδομάδα αποκομιδής και σχεδόν 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των νεκρών ψαριών που κατέκλυσαν τον Βόλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι πλέον ο Παγασητικός είναι «καθαρός». Αναλυτικότερα σε βίντεο που δημοσιοποίησε απεικονίζει πώς είναι σήμερα το παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού, από τον οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έχουν περισυλλεγεί στο 100% τα νεκρά ψάρια. Όπως φαίνεται μάλιστα και στο βίντεο, δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο.

Η αποκομιδή συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε τόσο από τον Παγασητικό, στο λιμάνι και στις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων. Στο μοναδικό σημείο που εξακολουθεί κα υπάρχει ποσότητα νεκρών ψαριών, είναι στη σήραγγα που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας με τον Ξηριά, καθώς σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα συνεργεία.

270 τόνοι ψαριών κατευθύνθηκαν για καύση

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Μάλιστα από τις δειγματοληψίες του ΕΛΚΕΘΕ προέκυψε πως τα νερά κολύμβησης στις 7 ακτές που είχαν πλημμυρίσει με νεκρά ψάρια, είναι πλέον κατάλληλα αλλά οι παραλίες θα δοθούν επίσημα σε χρήση όταν δώσει το «πράσινο φως» και ο ΕΟΔΥ.

Τέλος, η Περιφέρεια ανακοίνωσε πώς συγκροτήθηκε διεπιστημονική ομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η οποία θα εκπονήσει μελέτη για την ορθή διαχείριση των υδάτων τόσο στην Κάρλα όσο και στον Παγασητικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις