Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άτεκνο ζευγάρι σκότωσε Ουκρανή πρόσφυγα και τη μητέρα της
ΚΟΣΜΟΣ

Άτεκνο ζευγάρι σκότωσε Ουκρανή πρόσφυγα και τη μητέρα της

Το άτεκνο ζευγάρι δολοφόνησε μια 27χρονη πρόσφυγα από την Ουκρανία και την 51χρονη μητέρα της για να πάρουν το βρέφος της οικογένειας - Η γνωριμία με τις δύο Ουκρανές μέσω Telegram και το σατανικό σχέδιο του ζευγαριού

Με τις κατηγορίες της διπλής ανθρωποκτονίας και της απαγωγής βρέφους διώκεται ένα ζευγάρι από το Σαντχάουζεν, μια μικρή πόλη νότια της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μάνχαϊμ την Τρίτη 3|9. Ο 43χρονος άνδρας και η 44χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο, μία εβδομάδα μετά τις αποτρόπαιες πράξεις τους, για τη δολοφονία μιας 27χρονης Ουκρανής πρόσφυγα και της 51χρονης μητέρας της καθώς και για την απαγωγή του βρέφους της 27χρονης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη 3|9 η εισαγγελία του Μάνχαϊμ, το άτεκνο ζευγάρι των Γερμανών «είχε εδώ και καιρό μια ανεκπλήρωτη επιθυμία να αποκτήσει μία κόρη και σχεδίαζε να απαγάγει ένα μωρό για να το παρουσιάσει ως δικό του παιδί». Για την επίτευξη του σκοπού τους, η σύζυγος έγινε μέλος ομάδας στο Telegram που στηρίζει Ουκρανούς πρόσφυγες και τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε σε επικοινωνία με 27χρονη Ουκρανή που ήταν έγκυος. Η νεαρή γυναίκα ήταν στις μέρες της για να γεννήσει και αναζητούσε διερμηνέα που θα τη βοηθούσε για τη γέννηση της κόρης της.

Το φρικτό σχέδιο

Η 27χρονη τον περασμένο Φεβρουάριο γέννησε την κόρη της ενώ το ζευγάρι συνέχισε να έχει επικοινωνία με την οικογένεια. Στις 6 Μαρτίου ο 43χρονος και η 44χρονη κάλεσαν την οικογένεια σε εστιατόριο, όπου έριξαν ηρεμιστικές ουσίες στο φαγητό τους. Οι δύο κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν πως θα μεταφέρουν σε νοσοκομείο την 51χρονη γιαγιά επειδή δεν αισθανόταν καλά. Στην πραγματικότητα όμως οδήγησαν την άτυχη γυναίκα σε λίμνη, «όπου ο σύζυγος φέρεται να χτύπησε το κεφάλι του θύματος τουλάχιστον τέσσερις φορές με ένα άγνωστο αντικείμενο» πριν ρίξει την 51χρονη στο νερό.

Στη συνέχεια το ζευγάρι, αφού ενημέρωσε την 27χρονη πως η μητέρα της είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο, τη μετέφερε μαζί με το μωρό της σε ερημική περιοχή της πόλης Χόκενχαϊμ κοντά στο φράγμα του Ρήνου (στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης) όπου ο 43χρονος χτύπησε τη νεαρή Ουκρανή στο κεφάλι, τουλάχιστον τρεις φορές και στη συνέχεια έκαψε το άψυχο σώμα της.

Το ζευγάρι επέστρεψε στην κατοικία του μαζί με το βρέφος. Στις 7 Μαρτίου ένας περαστικός βρήκε την σορό της 27χρονης μητέρας στις όχθες του Ρήνου. Στις 13 Μαρτίου η αστυνομία επισκέφθηκε την κατοικία του ζευγαριού. Βρήκε το βρέφος και συνέλαβε το ζευγάρι. Στις 19 Μαρτίου δύτες της αστυνομίας εντόπισαν το πτώμα της 51χρονης γιαγιάς στον βυθό της λίμνης. Σύμφωνα με την Bild, οι δύο κατηγορούμενοι έλεγαν σε γείτονες και συναδέλφους τους, τους τελευταίους μήνες πριν τις δύο ανθρωποκτονίες, για την επικείμενη γέννηση της «κόρης» τους. Το βρέφος, ηλικίας 5 εβδομάδων, μετά τη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων οδηγήθηκε σε μονάδα προστασίας βρεφών. Στις αρχές του καλοκαιριού η 21χρονη αδελφή της 27χρονης μητέρας ανέλαβε την κηδεμονία του παιδιού, το οποίο επέστρεψε στην Ουκρανία. Το ζευγάρι βρίσκεται, ήδη, υπό κράτηση και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διπλής ανθρωποκτονίας και της απαγωγής ανηλίκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις