Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία 17χρονος – έγκλημα: Σοκ με τον ανήλικο που έσφαξε γονείς και αδελφό
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία 17χρονος – έγκλημα: Σοκ με τον ανήλικο που έσφαξε γονείς και αδελφό

Ιταλία 17χρονος - έγκλημα: Τα τελευταία λόγια του τραγικού πατέρα

Αποκαλύπτεται η τραγική τελευταία πράξη του πατέρα στην Ιταλία που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στα 51α γενέθλιά του από τον 17χρονο γιο του, ο οποίος σκότωσε επίσης τη μητέρα του και τον 12χρονο αδελφό του Ο Fabio Chiarioni, από το Paderno Dugnano, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, πέθανε μαζί με τη σύζυγό του και τον 12χρονο γιο του την Κυριακή, αφού ο 17χρονος γιος του δολοφόνησε αυτόν και την οικογένειά του σε μια τρομακτική επίθεση στο σπίτι τους. Ο έφηβος χτύπησε πρώτα τον 12χρονο αδελφό του, ενώ κοιμόταν. Οι γονείς του ξύπνησαν από τις κραυγές του νεαρού αγοριού και έσπευσαν στην κρεβατοκάμαρά του, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ρεπορτάζ ιταλικών ΜΜΕ. Ο ανήσυχος πατέρας, ο οποίος δεν γνώριζε ότι ο μεγαλύτερος γιος του ήταν ο δράστης, του φώναξε για βοήθεια, προτού ο νεαρός σκοτώσει στη συνέχεια τον ίδιο. «Μαχαίρωσα τον μπαμπά, ενώ μου φώναζε να καλέσω βοήθεια» ομολόγησε ο έφηβος, όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο Il Difforme.

a couple of police cars parked next to each other

Το αγόρι είπε επίσης ανατριχιαστικά στους ερευνητές: «Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για τον οποίο τους σκότωσα. Ένιωθα σαν ξένο σώμα στην οικογένειά μου. Καταπιεσμένος. Σκέφτηκα ότι σκοτώνοντάς τους όλους θα απελευθερωνόμουν από αυτή τη δυσφορία». Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το νεαρό αγόρι είχε αρχικά πει στις Αρχές την κατασκευασμένη ιστορία ότι είχε δει τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του, Daniela Albano, 49 ετών, και τον αδελφό του – πριν πάρει ένα μαχαίρι και μαχαιρώσει τον πατέρα του. Ο 17χρονος είπε στους ερευνητές ότι μπήκε στο δωμάτιο του αδελφού του στον δεύτερο όροφο του σπιτιού τους και βρήκε τον πατέρα του να κάθεται σε μια καρέκλα με το μαχαίρι δίπλα του. Συνέχισε, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι το πτώμα της μητέρας του βρισκόταν στο έδαφος δίπλα στα πόδια του πατέρα του και ότι ο αδελφός του βρισκόταν νεκρός στο κρεβάτι του, πριν εξαπολύσει την επίθεση στον πατέρα του. Όμως η αστυνομία δεν πείστηκε από την ιστορία αυτή, καθώς το αγόρι δεν είχε σημάδια πάλης στο σώμα του και η αλήθεια προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης ανάκρισης.

Ο 17χρονος που αφάνισε την οικογένειά του ένιωθε «δυσφορία»

Ο έφηβος αποκάλυψε στους ερευνητές πως είχε νιώσει «δυσφορία» μέσα στην οικογένειά του και ότι αυτά τα συναισθήματα είχαν ξεσπάσει λίγες ώρες αφότου η οικογένεια γιόρτασε τα 51α γενέθλια του Chiarioni. Είπε, επίσης, ότι σκεφτόταν να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες «εδώ και καιρό», αναφέρει η Il Messaggero. Ο 17χρονος εξήγησε πως γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της Κυριακής άρπαξε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και όρμησε πρώτα στον μικρό του αδελφό, βυθίζοντάς το στο σώμα του τουλάχιστον 10 φορές. Στη συνέχεια πραγματοποίησε την άγρια επίθεση στους γονείς του, που βρίσκονταν επίσης στο δωμάτιο του αδελφού του, αλλά ο μικρός αδελφός βρέθηκε να έχει τις περισσότερες μαχαιριές. Ο έφηβος τηλεφώνησε στις Αρχές αμέσως μετά τις άγριες δολοφονίες, λέγοντας στις ιταλικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του.

Η εφημερίδα L’unione Sarda ανέφερε ότι το αγόρι είπε στις Αρχές «σκότωσα τον πατέρα μου». Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν έξω από το σπίτι της οικογένειας βρήκαν τον 17χρονο στο πεζοδρόμιο με το εσώρουχό του και με τη γυμνή του πλάτη καλυμμένη με αίμα. Φέρεται να κρατούσε ακόμα το ματωμένο μαχαίρι στο χέρι του μέχρι να φτάσουν οι Αρχές, και στη συνέχεια το έριξε στο έδαφος. Οι αστυνομικοί βρήκαν στη συνέχεια τους γονείς και τον αδελφό νεκρούς στο δωμάτιο του αδελφού του. Μιλώντας στους ανακριτές κατά την απολογία του, είπε: «Το συνειδητοποίησα ένα λεπτό αργότερα. Κατάλαβα ότι δεν θα ελευθερωνόμουν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ansa, το αγόρι έχει πλέον συλληφθεί για το φονικό του παραλήρημα, αφού ανακρίθηκε την Κυριακή από τους ερευνητές, με επικεφαλής την εισαγγελέα ανηλίκων του Μιλάνου Sabrina Ditaranto. Δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το κίνητρο πίσω από την τριπλή ανθρωποκτονία. «Θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό για να εξηγήσουμε μια τέτοια αποτρόπαια ενέργεια», είπαν.

«Το αγόρι κατάλαβε ότι είχε κάνει κάτι μη αναστρέψιμο»

Η εισαγγελέας Ditaranto δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή: «Το αγόρι κατάλαβε ότι είχε κάνει κάτι μη αναστρέψιμο, εξέφρασε τη δική του δυσφορία, που δεν σχετίζεται με την οικογένεια. Από δικαστική άποψη δεν έχουμε κάποιο έγκυρο κίνητρο. Από κοινωνιολογική και ψυχολογική άποψη προφανώς οι έρευνες είναι ανοικτές». Οι φίλοι της οικογένειας και η δήμαρχος του Paderno Dugnano, Anna Varisco, εξέφρασαν σοκ στην είδηση των τραγικών δολοφονιών. «Ήταν μια κανονική, γαλήνια οικογένεια, που δεν παρακολουθούνταν από τις κοινωνικές υπηρεσίες και περιγράφεται από όλους ότι δεν είχε προβλήματα», δήλωσε η Varisco στο πρακτορείο.

Οι γείτονες περιέγραψαν την οικογένεια ως ήσυχους, ευκατάστατους, εργατικούς ανθρώπους, αναφέρει η Il Messaggero. «Ήταν μια φανταστική, ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι αδύνατον, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί», δήλωσε ο πατέρας ενός συμμαθητή του 17χρονου. «Πήγαινε σχολείο με την κόρη μου, δημοτικό και γυμνάσιο, κάναμε διακοπές μαζί, είδα τον πατέρα πριν από ένα μήνα για τελευταία φορά. Περάσαμε όμορφες μέρες μαζί στο παρελθόν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις