Αθερίδης εγκεφαλικό: Το έπαθα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση

LIFESTYLE

Αθερίδης εγκεφαλικό: Το έπαθα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αθερίδης εγκεφαλικό: Ο ηθοποιός μιλά πρώτη φορά για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν πέντε χρόνια

04.09.2024 | 19:50

Για πρώτη φορά σήμερα, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια παράστασής του. Ο Θοδωρής Αθερίδης το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν πέντε χρόνια. Μάλιστα, αποκάλυψε πώς ο λόγος που δε μιλούσε αυτά τα χρόνια για το εγκεφαλικό, ήταν για να μη το μάθει η μητέρα του και στενοχωρηθεί. «Δεν είχα μιλήσει μέχρι σήμερα για το εγκεφαλικό που έπαθα γιατί ζούσε η μητέρα μου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε σημειώνοντας πως έπαθε το ίδιο πράγμα με τον Δημήτρη Σταρόβα, μόνο που εκείνον τον επηρέασε στην ομιλία ενώ τον ηθοποιό στο χέρι.

«Δεν είχα μιλήσει μέχρι σήμερα για το εγκεφαλικό που έπαθα γιατί ζούσε η μητέρα μου. Το έπαθα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η απογευματινή παράσταση που έπαιζα. Έφτιαχνα τη γραβάτα μου στον καθρέφτη και λέει ο Μιχάλης, ο φροντιστής ότι χτυπάει το τρίτο κουδούνι. Του έκανα αυτές τις πλάκες που κάνουμε μεταξύ μας. Και εκεί που έφτιαχνα τη γραβάτα, νιώθω ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι. Πρώτη φορά στη ζωή μου. Σε κλάσματα δευτερολέπτου σκέφτομαι, “νεύρο που να ενώνει γλώσσα, μάγουλο και χέρι δεν υπάρχει, άρα είναι κεφάλι, άρα είναι ή όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό», ανέφερε αρχικά. «Τρέχω στον Άλκη Κούρκουλο και του λέω, “παθαίνω εγκεφαλικό”. Με έβαλε να κάτσω κάτω, να σηκώσω τα χέρια, να χαμογελάσω, με ρώτησε τι μέρα είναι, τα έκανα όλα και μου λέει “μια χαρά είσαι”. Πήρα ένα λεξοτανίλ και βγήκα να παίξω. Τα έπαιξα όλα πολύ γρήγορα. Κράτησε η παράσταση 12 λεπτά λιγότερο», συμπλήρωσε.

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης κι ενώ μου είχε περάσει όλο αυτό, είχα μια σκηνή που είχα ένα τσιγάρο και έπρεπε να το τινάξω. Δε μπορούσα να πετύχω το τσιγάρο. Μου κόπηκαν τα πόδια. Ο Άλκης με κατάλαβε. Φωνάξαμε έναν γιατρό, του δείχνω αυτό με το χέρι μου, μου είπε ότι πρέπει να κάνω μαγνητική.  Πήγα για μαγνητική και πράγματι ήταν εγκεφαλικό. Πρόλαβα έτσι τη θρομβόλυση. Αν δεν την προλάβαινα το χέρι μου θα έκανε ένα μήνα να επανέλθει.  Με το Σταρόβα πάθαμε το ίδιο πράγμα, απλά στην ομιλία αυτός, στο χέρι εγώ. Εγώ την επόμενη μέρα από αυτό είχα να βαπτίσω τα παιδιά της Νάθενα, και ήμουν στην εντατική. Πήγε η Σμαράγδα μόνη της και τα βάπτισε αλλά θεωρούμαι κι εγώ νονός. Έκατσα 48 ώρες στην εντατική, βγήκα και έκανα κανονικά την παράσταση μετά. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν ζωντανός. Μετά από κάτι τέτοιο αναθεωρείς πολλά πράγματα. Λες ότι δε θα ξαναστεναχωρηθείς ποτέ», κατέληξε.

 

Exit mobile version