Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται το όνομα του Αλέξη Τσίπρα «επί ματαίω»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται το όνομα του Αλέξη Τσίπρα «επί ματαίω»

Νίκος Παππάς: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και αναφορικά με το νέο όνομα που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα. Ένα κόμμα που παλεύει απλώς να αλλάζει το όνομά του, κρατάει τις δομές του ίδιες, ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Θα προτιμούσα στην δημόσια συζήτηση να κυριαρχήσουν ο αναγκαίες αλλαγές. Αν αλλάζαμε το όνομά μας, οι και υποψήφιοι βουλευτές μας δεν έβγαιναν από προκριματικές εκλογές, δεν θα είχαμε κάνει ένα σοβαρό βήμα μετασχηματισμού».

Και συνέχισε ο κ. Παππάς: «Δεν πρέπει αυτό το θέμα να είναι αυτό που θα υπερισχύσει στον δημόσιο διάλογο. Υπάρχουν σοβαρές καταστατικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας και έχουμε και έναν εξοπλισμό προγραμματικό που τον έχουμε αδικήσει και δεν τον έχουμε αφήσει να βγει στον δημόσιο διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά την ταυτότητά του και την ιδρυτική του διακήρυξη, το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Έχουμε δει και άλλες απόπειρες αλλαγών ονομάτων, οι οποίες δεν συνοδεύονταν από αλλαγές εξουσίας, και έπεσαν στο κενό. Δεν έχω δει διαφορετικές πλατφόρμες διατυπωμένες».

 

Έχω δει μια «λαθολογία»

Για το συνέδριο του κόμματος στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Παππάς είπε: «Έχω δει μια «λαθολογία» η οποία αναπτύσσεται κατά κόρον στα κανάλια και λιγότερο στα συντεταγμένα όργανα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι κατευθύνσεις είναι συμφωνημένες. Θα συζητήσουμε τα πάντα και την αιτιολογία και τεκμηρίωση πίσω από την κάθε πρόταση. είναι ένας μετασχηματισμός ο οποίος αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2022 και δεν ολοκληρώθηκε. Πχ, δεν έχουμε εκτελεστικό όργανο που να δουλεύει με ρυθμούς εργασίας. Είχαμε μια ΠΓ η οποία λειτουργούσε ως μια μικρή ΚΕ».

Θα εκπλαγεί θετικά ο προοδευτικός κόσμος

Αναφορικά με την ακύρωση ή όχι της ΚΕ: «Συμφωνώ με την διεξαγωγή ΚΕ το Σαββατοκύριακο που θα είναι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Μια βδομάδα μας είμαστε εμείς και θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Πιστεύω πως θα εκπλαγεί θετικά ο προοδευτικός κόσμος από τις προτάσεις μας στη ΔΕΘ. Ο κ. Κασσελάκης αν δεν έχει εκπέσει, προφανώς θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος. Είναι προφανές ότι όλες οι εξελίξεις παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει έδαφος καταλλαγής και συνεννόησης. Και αυτό είναι που ξενίζει. Η ψηφισμένη μας απόφαση είναι πως θα εργαστούμε για μπορέσουμε να ηγηθούμε σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Από αλλεπάλληλες διασπάσεις μόνο αισιοδοξία δεν προκύπτει στον προοδευτικό χώρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Καμία παρασκηνιακή συνεννόηση

Για τον Παύλο Πολάκη: «Δεν υπήρξε καμία προσκηνιακή ή παρασκηνιακή συνεννόηση. Εξέτισε μια ποινή, και νομίζω πως καλώς επανήλθε ο Παύλος Πολάκης. Ο Πολάκης δεν χρησιμοποίει χαρακτηρισμούς στις δημόσιες τοποθετήσεις του, είναι χρήσιμο στέλεχος για την Αριστερά και την χώρα. Έχει βγάλει στην δημοσιότητα πολλαπλές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Αδικεί τον εαυτό του και την παράταξη όταν διανθίζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του με χαρακτηρισμούς», τόνισε ο κ. Παππάς.

Δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης

Για τον Χρήστο Σπίρτζη: Όπως υπογράμμισε ο κ. Παππάς, «κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης, έχει εντελώς λανθασμένη τακτική και διαφωνώ βαθιά με κάποιες απόψεις του. Είναι απόψεις που αν τελεσφορήσουν θα φέρουν απογοήτευση στον προοδευτικό κόσμο. Πρέπει να κάνουμε μία τομή με τα εξής χαρακτηριστικά: να μην υπάρχουν προκατασκευασμένες διαφωνίες. Με ξενίζει να ψηφίσουμε τα ίδια κείμενα και στρατηγική και να βγαίνει από τα όργανά μας μια εικόνα διαφωνιών. Δεύτερον, να μην υπάρχει δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης. Η κ. Λινού δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την διαχείριση δημοσίου χρήματος. Ήρθαν πράγματα στην δημοσιότητα για την Λινού. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να αποτυπωθεί ότι παίρνονται διοικητικά μέτρα ακόμη και την δική του ηγεσία. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή».

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να πει κάτι, το λέει. Είναι ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης, είναι περιουσία για την παράταξη και την χώρα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται το όνομά του επί ματαίω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις