Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και μια αντιπολίτευση που έχει και άλλο πιο κάτω»

04.09.2024 | 17:05

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να αλλάξει την ονομασία σχολίασε το πρωί της Τετάρτης 4/9 σε συνέντευξή του ο Χρήστος Σπίρτζης. «Αν δεν υπάρχει η “αριστερά” στο όνομα ακόμα καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη ειδικά με τις προστάσει και τις πρακτικές, είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αξίες της προοδευτικής παράταξης» δήλωσε μιλώντας στο Open και είπε πως «πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τεθεί θέμα ηγεσίας».

 

«Έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και μια αντιπολίτευση που έχει και άλλο πιο κάτω»

Αναφερόμενος δε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε «αυτή τη στιγμή έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και μια αντιπολίτευση που έχει και άλλο πιο κάτω». «Υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τον Κασσελάκη, όποιος διαφωνεί να διαγράφεται» είπε και συμπλήρωσε «εδώ έχουμε μια τακτική πλήρωσης άλλων σχεδίων, υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Μητσοτάκη και θέλουν μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί τον θεσμικό της ρόλο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν Μητσοτάκη». «Άρα ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη;» ρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης και απάντησε «προφανώς».

Μιλώντας για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός του κόμματος δήλωσε «το πολιτικό έλλειμμα του κ. Κασσελάκη φαίνεται από μια σειρά πολιτικών χειρισμών. Έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που τη νοιάζει είναι η καρέκλα, η σφραγίδα, το κτήριο, η χρηματοδότηση αλλά όχι το κόμμα». «Εμείς δώσουμε τη μάχη και αν αλλάξουν οι αρχές και οι αξίες του κόμματος θα δούμε» πρόσθεσε ενώ στην ερώτηση «μπορεί στην ΚΕ να φύγετε;» απάντησε «θα έχετε υπομονή» υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ομάδα, ο προοδευτικός κόσμος έχει πληθώρα άξιων στελεχών στη θέση Κασσελάκη».

 

 

Exit mobile version