Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

05

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τοξοβόλος χωρίς χέρια: Viral η 17χρονη που πέτυχε διάνα χρησιμοποιώντας τα πόδια της
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τοξοβόλος χωρίς χέρια: Viral η 17χρονη που πέτυχε διάνα χρησιμοποιώντας τα πόδια της

Τοξοβόλος χωρίς χέρια: Ποια είναι η 17χρονη Ινδή τοξοβόλος των Παραολυμπιακών Αγώνων

Η τοξοβόλος Sheetal Devi έγινε το απόλυτο viral των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αφού αψήφησε τις πιθανότητες, χρησιμοποιώντας τα πόδια της και σφράγισε το χάλκινο. Ως η μόνη συμμετέχουσα στη διοργάνωση χωρίς χέρια, η τεχνική της Ινδής αθλήτριας σε ένα άθλημα που απαιτεί τα υψηλότερα επίπεδα ακρίβειας και συγκέντρωσης ήταν μαγευτική και εμπνευσμένη. Η παραολυμπιονίκης πρώτα σήκωσε το βέλος στη θέση του χρησιμοποιώντας το δεξί της πόδι πριν σηκώσει το τόξο, το οποίο ισορροπούσε στο αριστερό της γόνατο, με το ίδιο πόδι. Το τόξο ήταν ευθυγραμμισμένο με το πρόσωπό της και η Devi, κλείνοντας το αριστερό της μάτι για να εστιάσει, εργάζεται για να ευθυγραμμίσει τέλεια το βέλος με τον στόχο – ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων. Στη συνέχεια, πήρε μια βαθιά ανάσα και απελευθέρωσε το βέλος που βρήκε στόχο, πετυχαίνοντας την απόλυτη διάνα.

Ποια είναι η 17χρονη Ινδή τοξοβόλος των Παραολυμπιακών Αγώνων

Η Devi, η οποία γνώρισε μάνοδο στο άθλημά της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, κορυφώθηκε με την παραολυμπιακή δόξα. Η Ινδή αθλήτρια εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Para πέρυσι και κέρδισε δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023. Αλλά έχει πλέον ξεπεράσει όλα αυτά τα εντυπωσιακά κατορθώματα με ένα ιστορικό χάλκινο στο Παρίσι με συμπαίκτη τον Rakesh Kumar στη μικτή διοργάνωση. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι είναι μόλις 17 ετών και παίρνει για πρώτη φορά μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όπως είναι λογικό, η άνοδός της στο βάθρο έχει προκαλέσει επαίνους από υψηλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ινδού προέδρου Droupadi Murmu, ο οποίος της έστειλε τα «θερμότερα συγχαρητήρια».

Η τοξοβόλος γεννήθηκε με φωκομέλεια, η οποία είναι μια σπάνια συγγενής διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα υπανάπτυκτα άκρα που κάνουν τα χέρια να μην σχηματίζονται πλήρως. Η Ινδή αθλήτρια σκαρφάλωσε σε δέντρα ως παιδί για να βελτιώσει τη δύναμή της στο πάνω μέρος του σώματος, αναφέρει το Olympics.com, και αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια του αποτελεσματικού ελιγμού που χρησιμοποιεί για να εκτοξεύσει τα βέλη της. Μιλώντας πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Όποτε βλέπω τα μετάλλια που έχω κερδίσει, νιώθω έμπνευση να κερδίσω περισσότερα. Μόλις ξεκίνησα». Δύο άντρες χωρίς χέρια αγωνίζονται στην τοξοβολία των Παραολυμπιακών, αλλά η Devi είναι η μόνη γυναίκα με αυτή την κατάσταση και, πριν το χάλκινό της στο μικτό, εντυπωσίασε στο ατομικό αγώνισμα, καθώς έκανε το τέλειο bullseye. Το κλιπ του αξιοσημείωτου κατορθώματος έγινε viral και έλαβε πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις