Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή και ο “Κορυδαλλιώτης”

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή και ο “Κορυδαλλιώτης”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δολοφονία Λυγγερίδη: Όπως προέκυψε ήδη προ μηνών, ο 41χρονος ηγείτο των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Κορυδαλλού

05.09.2024 | 18:46

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στον 41χρονο «Κορυδαλλιώτη», οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού για συμμετοχή στη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στη διάρκεια αγώνα βόλεϊ γυναικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής ομάδας, που βρίσκεται πίσω από τη στυγερή δολοφονία του αστυνομικού, είχε απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες, πρώτη φορά στις 2 Μαϊου. Τότε, καθώς τα στοιχεία, όπως όλα δείχνουν, που είχαν στα χέρια τους οι δικαστικοί λειτουργοί, δεν κρίθηκαν αρκετά να τον στείλουν στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Πληροφορίες, που διέρρευσαν από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι πρόσφατα παραδόθηκαν στον ανακριτή της υπόθεσης στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στοιχεία ότι στα χέρια του από τη λεπτομερή επιστημονική εξέταση προέκυψε ότι ανιχνεύτηκαν ίχνη φωτοβολίδας.

Στοιχείο που για τους ανακριτές με δεδομένη την και την ιδιότητά του ως ηγετικό μέλος των οργανωμένων του Κορυδαλλού, εξ ού και το παρατσούκλι, τουλάχιστον κράτησε στα χέρια τη μοιραία ημέρα φωτοβολίδα από αυτές που εκτοξεύτηκαν όχι μόνο κατά του Λυγγερίδη αλλά και άλλων αστυνομικών της Διμοιρίας, που έτρεξαν να βοηθήσουν τον αιμορραγούντα συνάδελφό τους.

Συμπληρωματική απολογία

Ετσι, μετά τα νέα σημαντικά στοιχεία (τα δείγματα είχαν ληφθεί κατά την μαζική προσαγωγή εκείνης της βραδιάς), ο ανακριτής τον κάλεσε για συμπληρωματική απολογία ακριβώς πάνω στο ζήτημα της πυρίτιδας φωτοβολίδας. Αγνωστο παρέμενε τι ισχυρίστηκε καθώς από την αστυνομία δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, παρά μόνο στοχευμένες διαρροές έγιναν. Όπως προέκυψε ήδη προ μηνών, από το προανακριτικό υλικό, που παρέδωσε η Αστυνομία στη Δικαιοσύνη, ο 41χρονος ηγείτο των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Κορυδαλλού και εμφανίζεται να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά, όπως έλεγε η Αστυνομία. Άλλα στοιχεία τον έφεραν να είναι εκείνος, που ήλεγχε τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφάσιζε ποιος θα εισέλθει στο στάδιο.

Χρήματα σε… δαρμένους

Ένα ακόμη στοιχείο που ήρθε στο φως ήταν ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε αξιόποινη πράξη, προσπαθούσε να παρεμβαίνει προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει τους συμμετέχοντες-οπαδούς του Ολυμπιακού στις επιθέσεις, προσφέροντας χρήματα σε θύματα οπαδικών επιθέσεων!

Επίσης σε βάρος του είχαν κατατεθεί στοιχεία ότι μετείχε στα αδικήματα των εκβιασμών σε βάρος των ιδιοκτητών καντινών από τους οποίους η εγκληματική οργάνωση απαιτούσε και λάμβανε ποσά 50 ευρώ ανά εβδομάδα. Τις εισπράξεις ανέθεταν στους λεγόμενους «μικρούς» που με αυτόν τον τρόπο είχαν την «ευκαιρία» να… ανέβουν στην υπόληψη των «μεγάλων»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version