Ξυλοδαρμός 19χρονης από τον πρώην στη Χαλκίδα: «Πίστεψα ότι θα με σκοτώσει»

ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 19χρονης από τον πρώην στη Χαλκίδα: «Πίστεψα ότι θα με σκοτώσει»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ξυλοδαρμός 19χρονης από τον πρώην στη Χαλκίδα: «Με απειλούσε, με έβριζε»

05.09.2024 | 09:25

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, από τον 23χρονο σύντροφό της, έπεσε μία 19χρονη κοπέλα στη Χαλκίδα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιουλίου, όταν μετά από έξοδο η 19χρονη επέστρεφε σπίτι της. Εκεί, ο 23χρονος στον οποίο είχε πει να χωρίσουν, εισβάλοντας στο οίκημα την περίμενε και άρχισε να της επιτίθεται.

«Με απειλούσε, με έβριζε»

«Τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου 2024, ήμουν στο πάρκινγκ νυχτερινού μαγαζιού με φίλες μου και έναν ακόμη φίλο μου. Ενώ επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο του τελευταίου, ο πρώην σύντροφός μου με έπιασε από το χέρι, με έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσω στο έδαφος. Με απειλούσε και με έβριζε λέγοντας πως θα στείλει στην οικογένειά μου γυμνές φωτογραφίες μου. Ο φίλος μου με έβαλε στο αυτοκίνητο και με οδήγησε στο σπίτι μου. Είδα την πόρτα παραβιασμένη και μισάνοιχτη. Ο πρώην σύντροφός μου εμφανίστηκε μπροστά μου. Μου άρπαξε το κινητό, το πέταξε κάτω και το έσπασε, άρχισε να με χτυπάει με γροθιές και σφαλιάρες στο κεφάλι και όλο μου το σώμα», λέει η ίδια στην κατάθεσή της στις Αρχές.

«Πίστεψα ότι θα με σκοτώσει»

Παρά το γεγονός ότι από την σφοδρότητα της επίθεσης η νεαρή κείτονταν αιμόφυρτη στο πάτωμα, αυτό δεν σταμάτησέ τον δράστη ο οποίος την απείλησε με μαχαίρι, πριν η ίδια καταφέρει να ξεφύγει. «Θυμάμαι πως από την πολλαπλότητα των χτυπημάτων έπεσα στο πάτωμα, έκλαιγα, αλλά εκείνος συνέχιζε να με χτυπάει με μανία. Πίστεψα ότι θα με σκοτώσει και τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Έβγαζα αίμα από το στόμα. Μου έδειχνε γυμνές φωτογραφίες μου απειλώντας πως θα τις στείλει στην αδερφή μου την οποία κατά λάθος κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Του ξέφυγα και διέφυγα από την πόρτα ενώ εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να με κυνηγάει λέγοντάς μου ‘θα σε σκοτώσω’. Κατάφερα να βγω από την πολυκατοικία. Έμαθα αργότερα πως μία γειτόνισσα κάλεσε την Αστυνομία ενώ παράλληλα εμφανίστηκε η αδελφή μου την οποία είχε εκείνος καλέσει κατά λάθος μαζί με τον αρραβωνιαστικό της. Τότε, ο 23χρονος μου πήρε το πορτοφόλι και τα κλειδιά της οικίας μου και εξαφανίστηκε. Τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκες έξω από την οικία της μητέρας μου, όπου διέμενα μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο. Παρακολουθούσε τις κινήσεις όλης της οικογένειας».

«Δε συνελήφθη»

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο 23χρονος δε συνελήφθη και μέχρι σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος. «Την έστειλε στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, τοποθετήθηκαν λάμες, βίδες στην κάτω γνάθο. Την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι, κατάφερε η κοπέλα να διαφύγει και επακολούθησε το περιστατικό όπου εκείνος συνέχιζε να την ακολουθεί, να την σπρώχνει. Η κοπέλα σε μια κατάσταση να μην μπορεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί», λέει η δικηγόρος της κοπέλας, Μαρία Καρλή, στο MEGA, καταγγέλλοντας πως «και στο παρελθόν η κοπέλα είχε δεχτεί βία από το συγκεκριμένο πρόσωπο».

Αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία πως συγγενείς του δράστη κατέθεσαν στις Αρχές αποτυπώνοντας την επιθετική του συμπεριφορά. «Ο 23χρονος είναι ένα πρόσωπο που έχει επιδείξει ανάλογες συμπεριφορές, έτσι τουλάχιστον ακούγεται και έχει περιέλθει και εις γνώση της οικογένειας, αντίστοιχες συμπεριφορές βίας και σε προηγούμενες συντρόφους του. (…) Αμέσως μετά το περιστατικό, υπεβλήθησαν οι επόμενες μηνύσεις για παρακολουθηματική συμπεριφορά, υπήρξαν καταθέσεις των ίδιων των συγγενικών προσώπων του δράστη (γιαγιά και αδερφή) οι οποίοι καταθέτουν για τη βιαιότητα του χαρακτήρα του, για την επικινδυνότητά του, για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ικανός να επανέλθει και να αποτελειώσει το θύμα και παρόλα αυτά δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης». Πέραν αυτού, η γιαγιά και η αδερφή του δράστη κατέθεσαν στις Αρχές ότι ο πατέρας του γνώριζε πού κρυβόταν έτσι ώστε να παρέλθει το αυτόφωρο και να μη συλληφθεί.

«Η γιαγιά και η αδερφή καταθέτουν πέραν αυτών για τη βιαιότητα του χαρακτήρα του, και ότι ο πατέρας γνωρίζει πού κρύβεται ο γιος. Προσαγάγουν τον πατέρα και τον αφήνουν ελεύθερο. Ο πατέρας όπου κατά συνομολόγηση αδερφής και γιαγιάς γνωρίζει πού κρύβεται ο δράστης. Υπάρχει η ανοχή».

«Σ’ αγαπώ, συγγνώμη, δε θέλω να το αποτελειώσω»

Μετά το περιστατικό και αφού ο δράστης παρακολουθούσε το σπίτι όπου έμεινε η 23χρονη μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, επανέρχεται με μηνύματα που στης στέλνει ζητώντας της συγγνώμη και παρακαλώντας της να τα βρούνε. «Μάτια μου σ’ αγαπώ πολύ και σε σκέφτομαι. Δε με νοιάζει κανένας, συγγνώμη μέσα από την καρδιά μου. Σ’ αγαπάω και σε σκέφτομαι, δε με νοιάζει τίποτα. Συγγνώμη κοριτσάκι μου. Δε με ενδιαφέρει κανένας μάτια μου. Θέλω να ακούσω τη φωνούλα σου, συγχώρησέ με. Δε θέλω να το τραβήξω μανάρι μου, δε θέλω να το αποτελειώσω. Θέλω να σε ακούσω, θέλω να σου μιλήσω, δε θέλω να το τραβήξουμε μωρό μου, μου λείπεις, σ’ αγαπάω πολύ. Μου λείπουν πολλά από εσένα κοριτσάκι μου».

Κατά τη δικηγόρο της νεαρής, «τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι μεθοδευμένα, είναι κατόπιν νομικών συμβουλών. Να στείλουμε μερικά μηνύματα για να επιδείξει ο δράστης ένα είδος μεταμέλειας». «Δε συλλαμβάνεται και το προκλητικό της όλης περίπτωσης είναι ότι ο συγκεκριμένος έχει το θράσος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της κοπέλας να επιστρέφει. Επέστρεφε και παρακολουθούσε την οικία της μητέρας της όπου φιλοξενούνταν μετά τη χειρουργική επέμβαση η κοπέλα», συμπληρώνει η κα Καρλή.

«Να πάψει η ΕΛ.ΑΣ. να μην κάνει τη δουλειά της στα όρια του αυτοφώρου»

«Αυτός ο άνθρωπος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή δεν είναι μέσα», λέει από την πλευρά του ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος επικρίνει την στάση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται όταν υπάρχει το αυτόφωτο. «Κάπου έχει ξεχειλίσει το ποτήρι και έχει κοπεί το νήμα με την Αστυνομία με αυτό. 100 χρόνια έχουμε να ακούσουμε συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. (…) Θα πρέπει να πάψει η Αστυνομία πλέον να μην κάνει τη δουλειά της στα όρια του αυτοφώρου. Όταν λέμε ότι έχει τα όρια του αυτοφώρου, η Αστυνομία δε συλλαμβάνει κανέναν. Να βγει ένας υπηρεσιακός παράγοντας και να μου πει ‘στα όρια του αυτοφώρου τον τελευταίο μήνα συλλάβαμε τόσους’. Ούτε έναν. Μέσα σε 48 ώρες είναι υποχρεωμένη η ΕΛ.ΑΣ. να σας συλλάβει. Αν περάσουν αυτές οι 48 ώρες, είστε ελεύθερος».

Όπως λέει ο ίδιος, σχετικά με τον δράστη:

«Βλέπω ότι αυτός ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται επικίνδυνος να την σκοτώσει. Γι’ αυτό σας είπα πώς ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν το αντελήφθησαν; Η αδιαφορία των αστυνομικών Αρχών που καταγγέλλω στην εκπομπή σας, και όχι των αστυνομικών των απλών εργαζόμενων, είναι ότι πλέον ακούγεται η εντολή του αυτοφώρου, να συλληφθεί ένα άτομο, και δεν κινητοποιείται κανένας μηχανισμός πλέον να κάνει αυτήν τη σύλληψη. Εκτός αν πάει μόνος του με τον δικηγόρο του και παραδοθεί. Να μας πει η Αστυνομία πότε έχει κάνει στα όρια του αυτοφώρου συλλήψεις».

«Κανείς δεν έδωσε βοήθεια στο παιδί μου»

Περιγράφοντας τον τρόμο που βίωσε η κόρη της, η μητέρα του θύματος σημειώνει: «Εκείνη την βραδιά το παιδί μου ήταν σε ένα νυχτερινό κέντρο. Την πλησίασε, έγινε κάποιος καυγάς στο να μιλήσουν στο μεταξύ τους, την κέντρισε με πιο ήπιο τόνο, παρόλα αυτά την έσυρε έξω από το νυχτερινό κέντρο. Ξεκίνησε να την σπρώχνει και να την απειλεί. Της πήρε το πορτοφόλι της. Περνούσαν πάρα πολλά αυτοκίνητα, την έβλεπαν, ήταν ξημερώματα, τη βιντεοσκοπούσαν, παρόλα αυτά κανείς δεν έδωσε βοήθεια στο δικό μου το παιδί. Την έβλεπαν κάτω να είναι στο χώμα. Πέρασε, ευτυχώς για εμένα, ένας γνωστός της και την πήρε, την πήγε έξω από την πολυκατοικία που διαμένει. Είχε πάθει σοκ».

Και συνεχίζει: «Την περίμενε στο διαμέρισμα ήδη ο συγκεκριμένος, όταν είδε ότι το παιδί μου έφυγε με κάποιον άλλον φίλο της, της είχε σπάσει την πόρτα, είχε μπει μέσα και την περίμενε. Από εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο του παιδιού μου. Την χτυπούσε, την απειλούσε, πήρε μαχαίρια. Διέφυγε από την σπασμένη πόρτα κάποια  στιγμή. Ο συγκεκριμένος είχε την ψυχραιμία να αλλάξει τα σεντόνια, γιατί ήταν γεμάτο αίματα, τις πετσέτες τις οποίες χρησιμοποίησε γιατί της έκλεινε το στόμα γιατί το παιδί μου ζητούσε βοήθεια και τον εκλιπαρούσε να την πάει στο νοσοκομείο. Την πρόφτασε σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, τη βούτηξε από τα μαλλιά συνέχισε να την απειλεί και να την χτυπάει. Ευτυχώς για μένα μια καλή κυριούλα κάλεσε στην Αστυνομία οπότε έληξε εκεί το περιστατικό. Η γιαγιά και η ίδια η αδερφή του μαζί με τη δική μας τη δικηγόρο εκείνη την ημέρα πήγαν στην Αστυνομία και δήλωσαν ότι είναι επικίνδυνος και ότι έχει ασκήσει βία και στην αδερφή του και στη μητέρα του».

«Είμαι τυχερή, το παιδί μου ζει από θαύμα»

«Γνωστοποιήσαμε τη φωτογραφία του όταν ήταν στο θέμα αυτόφωρου, ότι ο συγκεκριμένος καταζητείτε και είχε το θράσος να την ανεβάσει και ο ίδιος στο προφίλ του και πέρα από αυτό γενικότερα και στο χειρουργείο που ήταν το παιδί μου αυτός ξανά την ενοχλούσε και της έλεγε ‘μίλα ρε, πες μου τι συμβαίνει’. Το κορίτσι μου όπου πάει υπάρχει συνοδεία και πέρα από αυτό, επειδή δουλεύω βάρδια σε εργοστάσια, πάντα υπάρχει κάποιος να κοιμάται μαζί της. Καμιά μανούλα να μη βιώσει αυτό που βίωσα, είμαι τυχερή πάνω σε αυτό που το δικό μου παιδί ζει από θαύμα», λέει συγκλονισμένη η μητέρα της 19χρονης.

Μετά την περιπέτεια που πέρασε, από την οποία ακόμα αναρρώνει, το 19χρονο κορίτσι στέλνει το δικό του μήνυμα: «Σίγουρα όλες οι κοπέλες πρέπει να μιλάνε, από την πρώτη φορά που θα τους συμβεί το οτιδήποτε, γιατί είναι κάτι που αν συμβεί μία φορά, θα γίνει και άλλες φορές και δεν ξέρουμε πού μπορεί να καταλήξει όλο αυτό».

 

Exit mobile version