Μάζευε προκαταβολές για ενοικίαση σπιτιού κι εξαφανιζόταν: Δεκάδες τα θύματα 57χρονου

ΕΛΛΑΔΑ

Μάζευε προκαταβολές για ενοικίαση σπιτιού κι εξαφανιζόταν: Δεκάδες τα θύματα 57χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Έχω ποινική ρήτρα από το Airbnb», είπε σε ένα από τα θύματά του

05.09.2024 | 18:11

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας άνδρας ηλικίας 57 ετών, ο οποίος εξαπάτησε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα ενοικίαση σπιτιού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο 57χρονος, ιδιοκτήτης δύο κατοικιών, είχε νοικιάσει τη μία εξ αυτών, όμως την περίοδο που ο νοικάρης του έλειπε σε διακοπές, πήγαινε κόσμο στο σπίτι για να το δουν και να το νοικιάσουν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πήρε προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στο Χαλάνδρι, με τον 57χρονο να το παρουσίαζε επιπλωμένο και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ισχυριζόμενος ότι θα διώξει τον ενοικιαστεί, καθώς καθυστερούσε να τον πληρώσει. Ο φερόμενος δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σεσημασμένος και έχει πάνω από 20 καταγγελίες που τον βαραίνουν.

«Έχω ποινική ρήτρα από το Airbnb», είπε σε ένα από τα θύματά του

Ο 57χρονος έβρισκε πολλές δικαιολογίες, προκειμένου να πείσει τα υποψήφια θύματά του. Ένα εξ αυτών μίλησε στο MEGA, περιγράφοντας όσα έζησε. «Τον βρήκα στον (σ.σ. αναφέρει γνωστή ιστοσελίδα για ενοικίαση σπιτιών), ήρθαμε σε επικοινωνία, πήγα μου έδειξε το σπίτι. Μετά μου έλεγε: “Θέλω ακόμα 10 ημέρες γιατί δεν μ’ αφήνει το Airbnb και έχω ποινική ρήτρα”», είπε αρχικά ο καταγγέλλων και συνέχισε: «400 ευρώ ήθελε σαν εγγύηση και ήθελε και το πρώτο ενοίκιο, όπως είθισται 800 ευρώ, εγώ του είχα δώσει μόνο τα 400». Όταν πέρασε το χρονικό όριο των 10 ημέρων και ο ενοικιαστής δεν πήρε πότε τα κλειδιά του σπιτιού, κατάλαβε ότι ο ιδιοκτήτης του έλεγε ψέματα.

«(Τον ρωτούσα) «Πού είσαι να μου δώσεις τα λεφτά;», «Είμαι στην Πάτρα» μία μου έλεγε «είμαι Θεσσαλονίκη». Μέχρι που του είπα σου έχω πάρει τις πινακίδες και θα σε βρω και τελικά μου τα έβαλε, μετά από 1 εβδομάδα, 10 ημέρες κάτι τέτοιο. Μου φαινόταν πάρα πολύ ωραίος, πολύ ευγενικός, πολύ καθώς πρέπει ας πούμε».

Εξαπάτησε και πυρόπληκτο που έμενε σε αυτοκίνητο -Του πήρε 800 ευρώ

Ο 57χρονος φαίνεται πώς δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό, καθώς δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμη και πυρόπληκτο, ο οποίος έψαχνε ένα σπίτι για να μην μένει στο αυτοκίνητο. Ο καταγγέλλων αναφέρει: «Εγώ βρήκα μία αγγελία στον internet σ’ ένα site που νοικιάζει σπίτια, απευθύνθηκα πήρα τηλέφωνο στον αριθμό που έγραφε από κάτω. Κλείσαμε ραντεβού, πήγα είδα το σπίτι, επιπλωμένο σπίτι, νοικοκυρεμένο. Τα συζητήσαμε, συμφωνήσαμε». Το θύμα ανυποψίαστος έδωσε 800 ευρώ στον ιδιοκτήτη και περίμενε λίγες μέρες να γίνουν τα συμβόλαια και να πάρει τα κλειδιά. «Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε. Έφτασε εκεί το θράσος του. Είχα φτάσει στο σημείο να μένω στο αυτοκίνητο μου. Του έδωσα τα χρήματα που με νύχια και με δόντια μάζεψα, από φίλους και συναδέλφους μου. Του τα έδωσα λοιπόν τα 800 ευρώ που ήταν». Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, ο ιδιοκτήτης του είπε ότι είχε κάποια συμβόλαια Airbnb και σε λίγες μέρες θα του έδινε τα κλειδιά του σπιτιού, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε τις δικαιολογίες.

 

Exit mobile version