Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

05

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μεταξά ανακαίνιση: Δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι στο νοσοκομείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταξά ανακαίνιση: Δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι στο νοσοκομείο

Μεταξά ανακαίνιση: Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Tα εγκαίνια δυο ανακαινισμένων ορόφων στο νοσοκομείο Μεταξά έγιναν χθες, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης, με σημερινή του ανάρτηση, τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που πηγαίνει στο νοσοκομείο Μεταξά, μέσα σε 9 μήνες από τότε που έγινε υπουργός Υγείας.

Ο Μπόρις Τζόνσον πήγε το παιδί του στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρύστου: «Οι υπηρεσίες του ΕΣΥ είναι ανώτερες του ΝΗS»
Γεωργιάδης: 91% κάλυψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Λήμνου – Κίνητρα για τη στελέχωσή του
Γεωργιάδης: Το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη
Στρατιωτικοί γιατροί και σε Λευκάδα, Μεγανήσι

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι η πρώτη ανακαίνιση τέτοιου τύπου που γίνεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ύστερα από 50 χρόνια. Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι το νοσοκομείο Μεταξά, καθώς είναι το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στην περιοχή του Πειραιά. Στην ανάρτηση του υπουργού Υγείας, υπάρχουν και φωτογραφίες των ανακαινισμένων ορόφων του νοσοκομείου.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το νοσοκομείο Μεταξά:

«Υπουργός Υγείας έγινα αρχές Ιανουαρίου, προ δηλαδή 9 μηνών. Σε αυτούς τους 9 μήνες στο Νοσοκομείο «Μεταξά» πήγα ήδη 3 φορές. Την πρώτη με τον ΠΘ @kmitsotakis όταν ξεκίνησε η εργολαβία για την ολοκληρωτική ανακαίνιση του 7ου και του 6ου ορόφου. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και η διαδικασία έτρεξε με μεγάλη ταχύτητα από το ΤΑΙΠΕΔ και την ομάδα του κ. Σταμπουλίδη. Μετά πήγα για να εγκαινιάσουμε τη νέα διευρυμένη φάση του «Οίκοθεν» για την φροντίδα των ογκολογικών ασθενών με φροντίδα στο σπίτι τους. Και χθες για να εγκαινιάσουμε την πλήρη λειτουργία των δύο, πλήρως ανακαινισμένων πλέον ορόφων. Σημειώστε ότι αυτή είναι η πρώτη ανακαίνιση τέτοιου τύπου που γίνεται σε αυτό το Νοσοκομείο εδώ και 50 χρόνια.

Το Νοσοκομείο «Μεταξά» δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της περιοχής του Πειραιά, αλλά το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο αυτής της περιοχής. Έχω θέσει ως μεγάλο σκοπό της θητείας μου την πλήρη και μεγάλη αναβάθμιση του. Θέλω να με κρίνετε από το εάν θα το επιτύχω αυτό. Πιστεύω ότι το χρωστούμε στους πονεμένους και ταλαιπωρημένους από τον καρκίνο συμπολίτες μας εκεί. Όπως θα δείτε στις φωτό η αναβάθμιση του ήδη ξεκίνησε και είναι εντυπωσιακή. Πήγα εκεί λοιπόν, για τρίτη φορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια.

Φυσικά στην είσοδο με περίμεναν οι γνωστοί διαδηλωτές («η συμμορία της μιζέριας» κατά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου), που δεν είχαν να πουν ένα εύγε, ούτε για αυτά που θα δείτε. Αλλά εκεί μου έκανε πραγματικά τεράστια εντύπωση ένα στιγμιότυπο δηλωτικό του πώς δημιουργείται αυτή η διαρκώς αναπαραγώμενη εικόνα απαξιώσεως του ΕΣΥ. Μία κυρία από τους διαδηλωτές φώναζε πιο δυνατά από όλους και με κατηγορούσε ότι «κλείσαμε την μονάδα μαστού»….η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνον δεν την έχουμε κλείσει αλλά την έχουμε ενισχύσει από προσωπικό και τώρα λειτουργεί καλύτερα από ποτέ.

Της λέω: «θέλετε να πάμε τώρα πάνω μαζί να δούμε εάν έχει κλείσει ή λειτουργεί με τα μάτια σας;…» και μου λέει, αφού δίστασε λίγο: «…όχι δεν θέλω δεν σας πιστεύω ακόμη και να την δω να λειτουργεί…» (όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο live για όσους αμφισβητήσουν το περιστατικό). Στην πραγματικότητα εκείνη την ώρα γινόταν στην μονάδα μαστού ταυτοχρόνως 4 χειρουργεία…. Εν πάση περιπτώσει πάντως τελικά ανεβήκαμε, κάναμε τον αγιασμό και είδαμε την εκπληκτική διαφορά του 6ου ορόφου που ξεκινά την πλήρη του λειτουργία στις 16 Σεπτεμβρίου (με τα γενέθλια του γιου μου του Περσέα και τα δικά μου ως βουλευτού) και πήγαμε και στον ανακαινισμένο 7ο που ήδη λειτουργεί και μίλησα με ασθενείς που κυριολεκτικά δεν σταμάτησαν να μας ευχαριστούν για την τεράστια βελτίωση στην ζωή τους.

Τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να ανακαινίσουμε αντιστοίχως και τον 5ο όροφο και ήδη έδωσε τις σχετικές εντολές στην Διοίκηση και ξεκινάμε με το ΤΑΙΠΕΣ και το ΤΑ το έργο της ανακαίνισης και των ΤΕΠ που θα είναι έτοιμα σε λίγους μήνες. Όσο και αν κάποιοι έχουν επενδύσει στην προπαγάνδα ότι το «ΕΣΥ Καταρρέει» στην πραγματικότητα το «ΕΣΥ Αλλάζει», το «ΕΣΥ Ανακαινίζεται». Μετρήστε μόνον τί έχετε δει με τα μάτια σας αυτήν την εβδομάδα μόνον εδώ: Εγκαίνια στα Κέντρα Υγείας Παλαμά, Μουζακίου, στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝ Λαρίσης, στην Αιματολογική κλινική του «Ευαγγελισμού» και χθες στους δύο ορόφους του «Μεταξά»…όσο και να φωνάζουν εμείς το «ΕΣΥ» θα το φτιάξουμε όπως αξίζει στους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις