ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις – Γεροβασίλη: Αν κάνουμε εκλογές και κερδίσει ο Κασσελάκης, δεν ξέρω αν θα έχουμε θέση στο κόμμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις – Γεροβασίλη: Αν κάνουμε εκλογές και κερδίσει ο Κασσελάκης, δεν ξέρω αν θα έχουμε θέση στο κόμμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ οι εκκαθαρίσεις, πρωτοφανές να αποπέμπονται άνθρωποι για διαφορετικές απόψεις

05.09.2024 | 16:10

Για κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «να εκδιωχθούν άνθρωποι, να γίνει νομή της εξουσίας» έκανε λόγο το πρωί της Πέμπτης η Όλγα Γεροβασίλη ενώ ειδικά για το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη σημείωσε ότι «είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράζονται δημοσίως και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στον χώρο μας». «Εκτιμώ ότι είναι πολλές κινήσεις τελευταία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που είναι ρίξεις και διχασμού» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει επιλέξει ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει και ένα συρρικνωμένο κόμμα». Ειδικά, δε, για τον Χρήστο Σπίρτζη, σχολίασε «μου κάνει εντύπωση πως οι άνθρωποι ξεχνάνε τους σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχνιούται ορισμένα πράγματα και πώς με μια μονοκοντυλιά επειδή έτσι βολεύει στη στιγμή να διαγράφεται μια ιστορία». Στο ερώτημα, δε, τι θα συμβεί αν θα διεξαχθούν εκλογές και τις κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε «ο καθένας θα μετρήσει τη θέση του απέναντι σε αυτό. Αν επιβεβαιωθεί η ατζέντα του εδώ είμαστε» ενώ σε νέα ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να είναι μέλος του κόμματος αυτού απάντησε «δεν το γνωρίζω, θα δω, αναλόγως τι κόμμα θα είναι αυτό».

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ στη σκιά των αλλαγών που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πριν από έναν χρόνο αλλά όχι με αυτή την ατζέντα. Γι αυτό η δική μου πρόταση για να σταματήσει το καθοδικό σπιράλ και η εσωστρέφεια είναι ότι η λύση είναι στα μέλη. Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αυτό να το προτείνει ο ίδιος». Ερωτηθείσα για τον Παύλο Πολάκη και την επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «όλο αυτό το παιχνίδι αφορά την ηγεσία του κόμματος, μια διαγραφή μισή που έγινε με σκεπτικό και μια επαναφορά χωρίς σκεπτικό. Έγινε μια διαγραφή της κυρίας Λινού χωρίς κατηγορία και της ζητήθηκε πίσω η έδρα, θυμάστε να έγινε αυτό με τον Πολάκη; Έχουμε ανακολουθία διαρκών αιφνιδιασμών στη μάχη των συσχετισμών στην ΚΕ και το επερχόμενου συνεδρίου. Όλα αυτά μας απαξιώνουν στα μάτια της κοινωνίας, όλα αυτά δεν θα έπρεπε να συμβούν».

Χαρακτήρισε, επίσης, «ιστορία με μεγαλύτερα προβλήματα» την πρόταση για όριο στις εκλογές βουλευτών στην ίδια περιφέρεια λέγοντας «δεν μπορεί να είναι έρμαιο οποιαδήποτε μηχανισμού ή προέδρου για άλλου τύπου στόχους, όπως και οι εκκαθαρίσεις» εκτιμώντας ότι στοχεύουν σε «ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα από μια κεντρική εξουσία». Όσον αφορά τέλος την πρόταση αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε «περιττή τη συζήτηση» πρόσθεσε «ο κάθε πολίτης που ακούει ΣΥΡΙΖΑ έχει στο νου του μια ιστορία και μια κυβέρνηση που κατά την άποψή μου συνεισέφερε θετικά. Νομίζω ότι αυτό το φορτίο θα πρέπει να το κουβαλήσουμε και να το παραδώσουμε με τις αλλαγές που χρειάζονται για την προσαρμογή προς το άνοιγμα»

 

Exit mobile version