Γκαβέλας Παραολυμπιακοί: «Κάποιοι μου έλεγαν “τι έγινε; Μήπως τελείωσες, δεν μπορείς να τρέξεις;” Όχι μάγκες!»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκαβέλας Παραολυμπιακοί: «Κάποιοι μου έλεγαν “τι έγινε; Μήπως τελείωσες, δεν μπορείς να τρέξεις;” Όχι μάγκες!»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γκαβέλας Παραολυμπιακοί: Μετά την κούρσα, αλλά και μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, έκανε τρομερές δηλώσεις για το πώς έζησε αυτή την τριετία

06.09.2024 | 08:40

Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε στορία με το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την κούρσα, αλλά και μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, έκανε τρομερές δηλώσεις για το πώς έζησε αυτή την τριετία για να φτάσει να πιστέψει στον εαυτό του, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές που έκανε πλάκα στον συνοδό του, τον πρωταθλητή των σπριντ, Γιάννη Νυφαντόπουλο. «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, θα μιλήσω για τον κόσμο, που μου έχει βοηθήσει, όπως αυτός εδώ ο βλάκας που έδωσε την ψυχή του δύο μήνες, όπως έκανε και ο Μήτσος πριν τραυματιστεί (ο Δημήτρης Χρυσάφης, που ήταν ο προηγούμενος συνοδός του)» είπε, μεταξύ άλλων, μετά τη κούρσα.

«Ηρθαμε να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό. Δεν ήρθαμε για να χάσουμε. Δύο μήνες ήμουν σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολα πέρασα. Κάποιοι μου έλεγαν, όταν τραυματίστηκε ο Δημήτρης, “τι έγινε Γκαβέλα; Μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;” Οχι μάγκες… Είναι ότι θέλω ανθρώπους που να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να το κερδίσουμε. Δεν είμαι μόνος μου. Είναι και ο Γιάννης. Μαζί τρέξαμε μέχρι τέλους» πρόσθεσε.

Νυφαντόπουλος: «Είχα υποσχεθεί στον πατέρα του να κλάψει από χαρά»

«Ολα πήγαν κατ’ ευχήν. Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος γι’ αυτό το παιδί και την προσπάθεια που κατέβαλε. Οι προηγούμενοι συνοδοί του είχαν αφήσει βαριά παρακαταθήκη, που έπρεπε να συνεχίσω. Το μόνο που ήθελα ήταν να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Υποσχέθηκα στον πατέρα του να τον κάνω να κλαίει από συγκίνηση και νομίζω το έκανα, και να είναι χαρούμενος για τον γιο του» είπε, με τον Γκαβέλα να τον διακόπτει και να λέει: «Μαζί το κερδίσαμε. Στις Βρυξέλλες, στο τελευταίο Diamond League, θα πάμε να το… κάψουμε. Τελευταία κουρσίτσα και μετά θα πανηγυρίσουμε με Καραλή και Τεντόγλου».

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Νάσος Γκαβέλας είπε:

«Εχουμε κάνει σκληρή δουλειά. Πάντα πρέπει να είσαι συνεπής, ήρεμος, με το κεφάλι κατεβασμένο. Να μην παίρνεις αέρα, γιατί αυτό φέρνει… αναταραχές στο κεφάλι και δεν πρέπει. Το έζησα αυτό μέσα μου και κάναμε πολλές συζητήσεις και μέσα στην κούρσα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ολα είναι στο μυαλό. Να μην αμφισβητείς ποτέ τι μπορείς να πετύχεις, γιατί όταν έχεις δουλέψει τόσο πολύ σκληρά, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Δύο μήνες με τον Γιάννη, κάθε προπόνηση ήταν για χρυσό μετάλλιο. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν τι έχω περάσει, αλλά στον αγώνα πρέπει να τα σβήσεις όλα. Είναι ευλογία αυτό που ζω. Ήρθα να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων και τα καταφέραμε. Δόξα τω Θεώ, πραγματικά. Μετά τον τραυματισμό του πρώην συνοδού μου πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Μου έλεγαν όλοι πως δεν μπορώ να τρέξω, πως δεν θα τα καταφέρω. Όχι, λοιπόν, εγώ θέλω χαμόγελο για να μπορώ να τρέξω. Μαζί με τον Γιάννη ήρθαμε και πήραμε το χρυσό».

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Όλα πήγαν καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Νάσο και για αυτό που κατάφερε. Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Δουλέψαμε μόνο για το χρυσό, γιατί πάντα ο πρωταθλητής πρέπει να στοχεύει ψηλά και ο Νάσος είναι τέτοιος. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και αθλητής».

Exit mobile version