Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

06

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόπειρα βιασμού στη Σαλαμίνα: Το βίντεο παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα, λέει ο δικηγόρος του προφυλακισμένου
ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα βιασμού στη Σαλαμίνα: Το βίντεο παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα, λέει ο δικηγόρος του προφυλακισμένου

Το χρονικό της απόπειρας βιασμού στη Σαλαμίνα και οι νέες εξελίξεις

Ο Ιωάννης Γλύκας, δικηγόρος του κατηγορούμενου Μ.Γ., που βιντεοσκοπήθηκε από λουόμενο την ώρα που απειλούσε να βιάσει μια κοπέλα στη Σαλαμίνα, ανακοίνωσε ότι στις 30 Αυγούστου ο εντολέας του απολογήθηκε ενώπιον του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πειραιώς για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο Μ.Γ. αρνείται την κατηγορία και παρουσίασε τα γεγονότα όπως τα αντιλαμβάνεται. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Μ.Γ. προέρχεται από πολυμελή οικογένεια και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα από την παιδική του ηλικία, έχοντας νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα πολλές φορές.

Ο κ. Γλύκας υπογραμμίζει ότι πριν την απολογία του Μ.Γ., δημοσιεύτηκαν καταγγελίες για αποτρόπαιες πράξεις εναντίον του από μάρτυρα που συμμετείχε στην ανάκριση. Ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι αυτές οι πράξεις παραβιάζουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο ορίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί βία, εξύβριση ή να επιδιώκει ομολογία με παράνομα μέσα. Επισημαίνει επίσης ότι ο εντολέας του υπέστη επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω της παράνομης βιντεοσκόπησης της επίθεσης, παραβιάζοντας το δικαίωμα της προσωπικότητας του. Ο κ. Γλύκας καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δημοσιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, θεωρώντας την πράξη αυτή κακουργηματικού χαρακτήρα που παραβιάζει τα δικαιώματα του εντολέα του και της οικογένειάς του.

Ο κ. Γλύκας ζητά την άμεση συμμόρφωση όλων των μέσων και την απόσυρση του υλικού που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, τονίζοντας ότι η προβολή του παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την ποινική νομοθεσία. Υποστηρίζει ότι η παράνομη βιντεοσκόπηση και αναδημοσίευση δεν καλύπτεται από το προστατευτικό πεδίο του Συντάγματος και των νόμων.

Το χρονικό της απόπειρας βιασμού στη Σαλαμίνα

Η 20χρονη είχε πάει το μεσημέρι της Δευτέρας (26/8) σε παραλία της Σαλαμίνας, όπου την προσέγγισε ένας άνδρας και προσπάθησε να τη βιάσει. Η 20χρονη προσπάθησε να διαφύγει και έτρεξε προς τη θάλασσα, με τον 35χρονο δράστη να την ακολουθεί μέσα στη θάλασσα και να προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Η νεαρή γυναίκα πριν πέσει στη θάλασσα τηλεφώνησε σε φιλικό της πρόσωπο. Ο 39χρονος φίλος της κοπέλας βρέθηκε εγκαίρως στο σημείο, έβγαλε τον επίδοξο βιαστή από τη θάλασσα και τον χτύπησε, ενώ κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο όλες τις αντιδράσεις του 35χρονου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, θύτης και θύμα είναι μέσα στο νερό, με την 20χρονη να ακούει απειλές και ύβρεις. Η 20χρονη ανέφερε πως ο δράστης την απείλησε ότι έχει μαχαίρι και ότι θέλει να τη βιάσει, διαφορετικά θα την μαχαιρώσει. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις