Ταξί απεργία 9/9: Κατεβάζουν χειρόφρενα οι οδηγοί

ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί απεργία 9/9: Κατεβάζουν χειρόφρενα οι οδηγοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ταξί απεργία 9/9: Η απεργία επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς

06.09.2024 | 12:16

Οι οδηγοί ταξί στην Αττική προχωρούν σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου έως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.). Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα στις 11:00 στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Η απεργία επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από ιδιωτικά οχήματα και πολυεθνικές εφαρμογές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σ.Α.Τ.Α., οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί εκφράζουν ανησυχία για τον νέο φορολογικό νόμο, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην οικονομική τους καταστροφή, ενώ το ασφαλιστικό σύστημα ασκεί περαιτέρω πιέσεις στον κλάδο τους.

Το συνδικάτο καταγγέλλει επίσης την ανοχή των αρχών απέναντι σε αθέμιτες πρακτικές και κατηγορεί την κυβέρνηση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης από το 2026, θεωρώντας την κίνηση αυτή απειλή για το επάγγελμα τους. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Τουρισμού παρεμποδίζουν τις ελεγκτικές αρχές να επιβάλουν κυρώσεις για παραβάσεις.

Το Σ.Α.Τ.Α. καλεί τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και να αντιταχθούν στις αποφάσεις που, όπως υποστηρίζουν, λαμβάνονται χωρίς τη συμμετοχή τους.

Ετικέτες
Exit mobile version