Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

06

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τήλος δήμαρχος: «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο», λέει η Μαρία Καμμά για την τουρίστρια
ΕΛΛΑΔΑ

Τήλος δήμαρχος: «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο», λέει η Μαρία Καμμά για την τουρίστρια

Είδε τους ανθρώπους αυτούς σαν παράσιτα, είπε κάτοικος της Τήλου για την τουρίστρια που ζήτησε... να πετάξουν τους ανθρώπους στη θάλασσα

Οργή προκάλεσε η αντίδραση μίας τουρίστριας στην Τήλο, η οποία κατά τη διάρκεια μεταφοράς μεταναστών στο λιμάνι του νησιού ζήτησε… να τους πετάξουν στη θάλασσα. Το αίτημα της τουρίστριας προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά, η οποία της απάντησε: «Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!». Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Τήλου ενημερώθηκε για την ύπαρξη 106 μεταναστών σε απόκρημνη περιοχή του νησιού, με τα πλωτά μέσα να μην μπορούν να προσεγγίσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Τελικά, μετά από μία νέα προσπάθεια επετεύχθη η προσέγγιση στην περιοχή Λιμενάρι. Οι λιμενικοί κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, τους έβαλαν με ασφάλεια στο σκάφος του Σώματος και τους μετέφεραν στο λιμάνι. Ανάμεσα στους 106, υπήρχαν πολλά παιδάκια ακόμη και βρέφη.

«Τους είδε σαν παράσιτα»

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, όπως είπε στο MEGA ο Παναγιώτης Ανεμογιάννης, κάτοικος του νησιού. «Με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου και του Δήμου πάντα τους περισυλλέγουμε και τους βγάζουμε στη στεριά, να τους βοηθήσουμε, να δώσουμε ρούχα και τρόφιμα, να τους δώσουμε μία σιγουριά, ώστε οι άνθρωποι που έρχονται βρεγμένοι, χωρίς νερό, να δουν τι θα κάνουν στη ζωή τους». «Ήρθε πλοίο του Λιμενικού που τους περισυνέλεξε, τους έφερε στο λιμάνι. Είχαμε μαζευτεί να τους βοηθήσουμε. Ήταν μία κυρία, η οποία ενοχλήθηκε. Είδε τους ανθρώπους αυτούς σαν παράσιτα και είπε να τους πετάξουμε στη θάλασσα. Η δήμαρχος της είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει και είχαν έναν διαπληκτισμό. Δεν της άρεσε στην αισθητική της αυτό που γινόταν και ζήτησε να τους πετάξουμε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο κος Ανεμογιάννης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η δήμαρχος Τήλου στο MEGA, η τουρίστρια είναι κάτοικος Ρόδου, ωστόσο έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και έχει αρμενική καταγωγή, προκαλώντας της μεγάλη εντύπωση το ξέσπασμα κατά αυτών των ανθρώπων. «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο στις θάλασσες. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι», είπε στο η δήμαρχος. Σημειώνεται πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν περάσει από το νησί της Τήλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις