Τροχαία εναντίον κοντράκηδων… όλο το καλοκαίρι

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία εναντίον κοντράκηδων… όλο το καλοκαίρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

3.000 οδηγοί έχασαν το δίπλωμα 

06.09.2024 | 13:13

Μπορεί οι κάτοικοι της Αττικής να παραπονούνται ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν είδαν βροχές, όμως, έρχεται η Τροχαία να βεβαιώσει ότι… έβρεξε ελέγχους και κλήσεις!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στόχος, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν να μπορέσουν οι αστυνομικοί των συνεργείων της Τροχαίας να αποτρέψουν η να παρέμβουν ακαριαία στις κόντρες μεταξύ οδηγών η μοτοσικλετιστών, αλλά και στις επιδείξεις κάποιων μπροστά σε συγκεκριμένο κοινό, που αρέσκεται να βλέπει οδηγούς να ριψοκινδυνεύουν και τη ζωή τους ακόμη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, του τρεις μήνες του καλοκαιριού, που, ημερολογιακά μόνο, μας αποχαιρετά, διενεργήθηκαν σε άπειρα σημεία-«πίστες» της Αττικής 52.415 έλεγχοι και επιβλήθηκαν στους οδηγούς 17.835 πρόστιμα! Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση, «η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει με συνέπεια και αφοσίωση το έργο της για την αποτροπή και αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, εφαρμόζοντας εκτεταμένους ελέγχους σε τακτική βάση.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο 2024), πραγματοποιήθηκαν συνολικά –52.415- έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής». Από τους ελέγχους, συνολικά, πληροφορεί ακόμη η Τροχαία, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

Κράνη, ζώνες, ταχύτητα

8.840 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

2.460 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

1.584 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

117 για επικίνδυνους ελιγμούς.

80 για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

3.000 οδηγοί έχασαν το δίπλωμα

«Η συστηματική αυτή δράση», συνεχίζει η Τροχαία Αττικής «οδήγησε, επίσης, στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους». Υπενθυμίζεται, συνεχίζει η Αστυνομία, «ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα». Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, το πρώτο 7μηνο του 2024 οι υπηρεσίες Τροχαίας προχώρησαν σε 3.903.209 ελέγχους, βεβαιώνοντας 858.103 παραβάσεις, έναντι 708.883 το ίδιο διάστημα του 2023.

Exit mobile version