Δολοφονία Κένεντι: Νέο βίντεο δείχνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί

ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κένεντι: Νέο βίντεο δείχνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δολοφονία Κένεντι: Το βίντεο καταγράφει όσα έγιναν πριν από 61 χρόνια, μετά τον πυροβολισμό και ενώ το προεδρικό αυτοκίνητο με τον JFK και την Τζάκι Κένεντι κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το νοσοκομείο

06.09.2024 | 11:27

Σε δημοπρασία πρόκειται να βγει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και απαθανατίζει το ανοιχτό αυτοκίνητο του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, να κατευθύνεται με ταχύτητα προς το νοσοκομείο, λίγα λεπτά μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του, στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Το πρόσφατα ανακαλυφθέν κινηματογραφικό υλικό από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποτελεί έκπληξη, ακόμη και 60 χρόνια μετά τη δολοφονία του. «Αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες, βρίσκονται ακόμη εκεί έξω. Εξακολουθούν να ανακαλύπτονται ή να ξαναβρίσκονται σε σοφίτες ή γκαράζ», ανέφερε ο Stephen Fagin, επιμελητής του The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza. Η δημοπρασία προγραμματίζεται να γίνει στη Βοστώνη στις 28 Σεπτεμβρίου. Το φιλμ, το οποίο διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα, δείχνει τον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας Κλιντ Χιλ, ο οποίος ως γνωστόν πήδηξε στο πίσω μέρος της λιμουζίνας όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, να αιωρείται όρθιος πάνω από τον πρόεδρο και τη Τζάκι Κένεντι, της οποίας διακρίνεται το ροζ κοστούμι.

«Δεν ήξερα ότι δεν θα σημειώνονταν άλλοι πυροβολισμοί. Είχα ένα όραμα ότι, ναι, πιθανότατα θα έπεφταν κι άλλοι πυροβολισμοί όταν ανέβηκα εκεί πάνω», ανέφερε αρότερα ο μυστικός πράκτορας Κλιντ Χιλ. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν καθώς η αυτοκινητοπομπή με τον JFK περνούσε από την πλατεία Ντίλεϊ μπροστά από την Αποθήκη Σχολικών Βιβλίων του Τέξας, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο δολοφόνος βρίσκονταν στον έκτο όροφο. Μετά τους πυροβολισμούς, η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο Parkland Memorial, όπου λίγο αργότερα ο Τζον Κένεντι ανακοινώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Exit mobile version