Φωτιά σε σχολείο Κένυα: Ασύλληπτη τραγωδία

ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε σχολείο Κένυα: Ασύλληπτη τραγωδία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η τραγωδία αυτή θυμίζει ανάλογο περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν 9 μαθητές είχαν χάσει τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε σχολείο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι

06.09.2024 | 12:03

Φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε σχολείο στην κεντρική Κένυα, προκαλώντας τον θάνατο 17 μαθητών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα παιδιά υπέστησαν τόσο σοβαρά εγκαύματα που δεν είναι δυνατή η αναγνώριση των σορών τους. Διασώστες κατευθύνονται προς το σχολείο Hillside Endarasha Academy στην πόλη Νιέρι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Ρεσίλα Ονιάνγκο σε ραδιοφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από τις αρχές αργότερα. «Έχουμε χάσει 17 μαθητές από την πυρκαγιά και 14 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε η Ονιάνγκο στο Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι οι αρχές βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Citizen Television μετέδωσε ότι οι μαθητές κάηκαν σε σημείο που είναι αδύνατη η αναγνώριση των πτωμάτων. Η τραγωδία αυτή θυμίζει ανάλογο περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν 9 μαθητές είχαν χάσει τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε σχολείο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Ο Πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, χαρακτήρισε την είδηση της πυρκαγιάς «συντριπτική» και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του τραγικού περιστατικού. «Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση των επιζώντων», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δίνω εντολή στις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν διεξοδικά αυτό το φρικτό συμβάν. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και Συντονισμού της Εθνικής Κυβέρνησης, κινητοποιεί όλους τους απαραίτητους πόρους για να υποστηρίξει τις οικογένειες που επλήγησαν».

Ετικέτες
Exit mobile version