Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

06

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / OASIS εισιτήρια: Ερευνούν την Ticketmaster για αισχροκέρδεια στις sold out συναυλίες
ΚΟΣΜΟΣ

OASIS εισιτήρια: Ερευνούν την Ticketmaster για αισχροκέρδεια στις sold out συναυλίες

OASIS εισιτήρια: Ερευνάται πώς η τιμή των εισιτηρίων για τις συναυλίες των Oasis εκτινάχθηκαν από 135 στις 350 λίρες

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας ξεκινά έρευνα για τις πωλήσεις εισιτηρίων των Oasis. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι η έρευνα θα ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε η «δυναμική τιμολόγηση» και κατά πόσον η πώληση εισιτηρίων «μπορεί να παραβίασε τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών».

Η έρευνα της CMA θα εξετάσει επίσης αν:

Η Ticketmaster έχει «εμπλακεί σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», αν οι οπαδοί των Oasis έλαβαν «σαφείς και έγκαιρες πληροφορίες» που εξηγούσαν ότι τα εισιτήρια θα μπορούσαν να υπόκεινται σε «δυναμική τιμολόγηση», πώς θα λειτουργούσε και πόσο θα έπρεπε να πληρώσουν,

Οι fans «δέχθηκαν πίεση για να αγοράσουν εισιτήρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – σε υψηλότερη τιμή από αυτή που καταλάβαιναν ότι θα έπρεπε να πληρώσουν, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις αγοραστικές τους αποφάσεις».

Η CMA ζητάει στιγμιότυπα οθόνης για την αγορά των εισιτηρίων για τις συναυλίες των Οασισ

Ο εποπτικός φορέας δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ticketmaster και «θα συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες άλλες πηγές», συμπεριλαμβανομένου του μάνατζμεντ των Oasis και των διοργανωτών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητείται από τους fans να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπειρία αγοράς εισιτηρίων μέσω του CMA connect – συμπεριλαμβανομένων στιγμιότυπων οθόνης, εάν διαθέτουν.

Το «θρίλερ» με τα εισιτήρια ξεκίνησε όταν αρκετός κόσμος, που ήθελε να αγοράσει, βρέθηκε σε ουρές σε ψηφιακά καταστήματα. Οι ουρές είχαν τεράστια διάρκεια και προκάλεσαν προβλήματα, ενώ στη συνέχεια κάποιοι αγόρασαν εισιτήρια με σκοπό να τα πουλήσουν πιο ακριβά, σε πολλαπλάσιες τιμές.

Η επανένωση του συγκροτήματος Oasis προκάλεσε χαμό, οι συναυλίες έγιναν sold out και ανακοινώθηκαν δύο ακόμη σόου στο Wembley.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις