ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις: Της… μαντινάδας στην Κουμουνδούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις: Της… μαντινάδας στην Κουμουνδούρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις: «Θέλουμε αλλαγή και μια στροφή μεγάλη, για να μπορέσει ο Συριζα ρόλο να παίξει πάλι»

06.09.2024 | 20:07

Με… μαντινάδες φαίνεται ότι άνοιξε η άτυπη αυλαία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, όπου το κλίμα αναμένεται μάλλον… πολεμικό. Τον «χορό» πρώτος… έσυρε ο Παύλος Πολάκης, γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι…

«Ο κόσμος θέλει πόλεμο, τη δεξιά να ρίξει
δε θέλει ούτε τσακωμό ούτε μασκαραλίκι!!!
Γι αυτό και θέλουμε αλλαγή και μια στροφή μεγάλη
για να μπορέσει ο Συριζα ρόλο να παίξει πάλι»

Έσπευσε ν’ απαντήσει ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος πρόσφατα είχε, μέσω Διαδικτύου, «αποκηρύξει» τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντά. Έγραψε λοιπόν τη δική του μαντινάδα, «εμπνευσμένη» από εκείνη του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Γεια σου Πολάκη άρχοντα
που σ’ αγαπάει η Κρήτη
και που των ογδονταεπτά
έγινες σκουλαρίκι

Αυτά παθαίνεις μια στιγμή
σαν σκάει ο Εγωισμός σου
ζεις τη μεγάλη σου στροφή
γύρω απ’ τον εαυτό σου»

Η μαντινάδα του Πολάκη: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαριλίκι

Την ποιητική του διάθεση επιστράτευσε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, που, την παραμονή της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να περάσει και πάλι τα δικά του μηνύματα, τόσο προς την ηγεσία όσο και προς τους υποστηρικτές του. Μία ημέρα αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε την πρόταση του κ. Πολάκη να προσφύγει στη βάση, ο βουλευτής Χανίων αποφάσισε να κηρύξει στο Facebook τα άτυπα προεόρτια των διαδικασιών δημοσιεύοντας μια μαντινάδα, προφανώς δικής του εμπνεύσεως, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

«Ο κόσμος θέλει πόλεμο, τη δεξιά να ρίξει δε θέλει ούτε τσακωμό ούτε μασκαραλίκι!!!» γράφει στη μαντινάδα που δημοσιεύει στο Facebook, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστρατεύοντας όλον τον τον λυρισμό, ο βουλευτής Χανίων επαναφέρει το αίτημά του για αλλαγή και στροφή στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας ότι έτσι θα παίξει ρόλο εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ. «Γι αυτό και θέλουμε αλλαγή και μια στροφή μεγάλη για να μπορέσει ο Συριζα ρόλο να παίξει πάλι» καταλήγει η μαντινάδα. Άγνωστος παραμένει ο χρόνος σύνταξης της μαντινάδας, καθώς ενδιαφέρον θα είχε να διευκρινιστεί εάν η έμπνευσή της ήρθε μετά ή πριν τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, όπου ο κ. Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη και οι «87» ζήτησαν από τον κ. Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση για εκλογές, με τον τελευταίο να παραπέμπει κάθε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο στις 6 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η μαντινάδα που δημοσίευσε ο Παύλος Πολάκης

Για να γιατρέψεις μια πληγή ,πρώτα τη καθαρίζεις
κι αν δε γατέχεις να χαλάς, μην ξεκινάς να χτίζεις
Εμείς θα το γλεντήσομε κι όπου το βγάλει η βράση
πρέπει να φτιάξει η δουλειά, αλλιώς θα σιοχαλάσει.
Ο κόσμος θέλει πόλεμο, τη δεξιά να ρίξει
δε θέλει ούτε τσακωμό ούτε μασκαραλίκι!!!
Γι αυτό και θέλουμε αλλαγή και μια στροφή μεγάλη
για να μπορέσει ο Συριζα ρόλο να παίξει πάλι

 

Exit mobile version