Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

06

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος σύμφωνο συμβίωσης: Νέες εικόνες από τη γιορτή – Ποια είναι η Όλγα Νάσση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος σύμφωνο συμβίωσης: Νέες εικόνες από τη γιορτή – Ποια είναι η Όλγα Νάσση

Τσακαλώτος σύμφωνο συμβίωσης: Το ζευγάρι γιόρτασε το ευτυχές γεγονός σε εστιατόριο του κέντρου – Οι αγκαλιές, η τούρτα και το τρυφερό φιλί

Με συγγενείς, φίλους και πολιτικούς συντρόφους γιόρτασαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Όλγα Νάσση την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης. Η γιορτή έγινε σε μαγαζί στον Κολωνό, όπου κυριάρχησαν ρεμπέτικες μελωδίες και η παραδοσιακή μουσική της Νότιας Ιταλίας. Στο μαγαζί βρίσκονταν τόσο τα τρία παιδιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και τα δύο παιδιά της Όλγας Νάσση, που ταξίδεψαν από την Πίζα για να παρευρεθούν στο γεγονός. Εκεί βρέθηκαν επίσης και στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Γιώργος Σταθάκης, η Θεανώ Φωτίου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Στέλιος Κούλογλου και άλλοι. Το ζευγάρι υποδέχθηκε τους καλεσμένους με χαμόγελα, κρασί και πόζες στον φωτογραφικό φακό, έκοψαν τούρτα και ο πρώην υπουργός πήρε το μικρόφωνο να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους.

Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνώρισε την Όλγα Νάσση λίγο μετά το διαζύγιό του το 2019. Τότε και κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών, είχε βρεθεί στην Ήπειρο, τόπο καταγωγής του για να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν το τότε κόμμα στο οποίο ανήκε. Μεταξύ αυτών και η ανθρωπολόγος Όλγα Νάσση, με καταγωγή από την Ήπειρο, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία. Το φθινόπωρο του 2019, η Όλγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσακαλώτου με τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης».

Ποια είναι η Όλγα Νάσση

Η Όλγα Νάσση ήταν τον περασμένο Ιούνιο υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Η ίδια, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πατρίδα της μητέρας της στη Σικελία, ενώ από τον πατέρα της κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ιταλία και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ανθρωπολογία. Παράλληλα, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και τον συνδικαλισμό στην Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας της Ιταλίας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας. Στην Ελλάδα επέστρεψε τη δεκαετία του 2010.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις