Το κέικ είναι ένα από τα γλυκά που πάντα υπάρχει στο σπίτι και συνοδεύει τον πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ. Αφράτο και λαχταριστό, δύσκολα θα αντισταθεί κανείς σε μια δαγκωνιά του, αφού έχει πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση. Όσον αφορά τη συνταγή του, μπορεί να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο διαδίκτυο, εμείς όμως επιλέξαμε την κλασική συνταγή, για την οποία θα μετρήσετε τα υλικά σας με κούπες και όταν το ψήσετε θα μοσχοβολήσει το σπίτι. Θα χρειαστείτε μόνο έξι υλικά και θα το ψήσετε για περίπου μια ώρα. Μόλις είναι έτοιμο μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη και να το απολαύστε.
Συνταγή για κέικ με ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά
Μια συσκευασία Φαρίνα 500 γρ.
1 1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 1/4 φλιτζ. γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη χτυπάμε με τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Σε μια φόρμα, την οποία έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε μια σχάρα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.