Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

07

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή: «Για να φύγει ο Μητσοτάκης χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στο κόμμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή: «Για να φύγει ο Μητσοτάκης χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στο κόμμα»

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας να αποφασίσει η βάση για την ηγεσία. Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους που καταθέσαμε πρόταση μομφής. Έχουμε στρατηγική διαφωνία με την συνεχιζόμενη ρευστοποίηση του κόμματος από τον πρόεδρο του, με την συνεχιζόμενη παραγωγή εσωστρέφειας αντί για παραγωγής πολιτικής με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη. Με τις προτάσεις του που οδηγούν σε προσωποπαγές, συγκεντρωτικό κόμμα. Με την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη για προοδευτικές συμμαχίες και να αναλάβει ηγετικό ρόλο το κόμμα μας για αυτές, απέναντι στις αποφάσεις που λαμβάνει η Κ.Ε. του κόμματος.

Θεοχαρόπουλος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης φοβάται τη βάση και κρύβεται

Για να φύγει ο Μητσοτάκης όμως, χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι η προϋπόθεση γιατί ο σημερινός πρόεδρος ρευστοποιεί το κόμμα. Το δίλημμα δεν είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος. Το δίλημμα είναι “ή αλλάζει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αλλιώς βουλιάζει”. Μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης για αδυσώπητη γραφειοκρατία και μετά είπε δεν πάει στην βάση αλλά παλεύει να κρυφτεί πίσω από γραφειοκρατίες. Μόνος του τα λέει, μόνος του αλλάζει αμέσως ότι λέει και πανηγυρίζει κιόλας[…]. Φοβάται τη βάση και κρύβεται. Απειλεί με διαγραφές και προγραφές και μας αναφέρει ότι παράδειγμα του στο θέμα αυτό είναι η ΝΔ και η Δεξιά με το δικό της καταστατικό! Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους που αναφέρονται στο κείμενο πρέπει να πάμε στη βάση και τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν για την ηγεσία του».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις