Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

08

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σταματοπούλου χρυσό: Νιώθω δέος μπροστά συ, γράφει ο αδερφός της αθλήτριας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σταματοπούλου χρυσό: Νιώθω δέος μπροστά συ, γράφει ο αδερφός της αθλήτριας

Σταματοπούλου χρυσό: «Το είχαμε παλέψει πάρα πολύ. Για εμένα ήταν η τελευταία χρονιά»

Με τα πιο «χρυσά» γράμματα κλείνει την καριέρα της η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 50 μέτρα ύπτιο S4 στους παραολυμπιακούς αγώνες. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι στα 50 μέτρα ύπτιο S4, με χρόνο 50,12 δευτερόλεπτα. Ανήμερα των γενεθλίων της έκανε απίστευτη κούρσα στον τελικό των 50μ ύπτιο (S4). Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε

Η ανάρτηση του αδερφού της

Από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν να τη συγχαρούν για τη σπουδαία της νίκης ήταν ο αδερφός της ο οποίος μέσα από το Twitter εξέφρασε τον θαυμασμό του.

«Είχα πρόβλημα στον πνεύμονα, είναι η τελευταία μου χρονιά»

Αμέσως μετά την κούρσα η Σταματοπούλου είπε στην ΕΡΤ: «Τι τέλος πραγματικά. Το κάθε φορά και με το που έφτασε έβαλα τα κλάματα και μόνο που το σκέφτομαι. Το είχαμε παλέψει πάρα πολύ. υπήρχαν τόσες ατυχίες που έλεγα πως είναι κρίμα και όμως λέγαμε ότι έχουμε ψυχή. Μία μέρα πριν η συναθλήτριά μου, η Δώρα Ποιμενίδου, ένας υπέροχος άνθρωπος, μου έδωσε ένα γούρι που πραγματικά λειτούργησε σαν γούρι για εμένα και πήραμε την πρώτη θέση. Για εμένα ήταν η τελευταία χρονιά. Είχα ένα θέμα με τον πνεύμονά μου και δεν μπορούσα να μιλήσω για τίποτα. Έγραφαν ό,τι ήθελαν να γράψουν και έλεγα ησυχία, στο τέλος θα δώσουμε ό,τι μπορούμε να δώσουμε και το δώσαμε. Είναι απίστευτο».

Ποια είναι η Αλεξανδρα Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε λογοθεραπεία και καθηλώθηκε σε αμαξίδιο εξαιτίας του συνδρόμου Stiff Person, από το οποίο πάσχει και η Σελίν Ντιόν.

Μία από τις μεγάλες αγάπες της Αλεξάνδρας είναι η κολύμβηση στην οποία είναι πρωταθλήτρια με διακρίσεις.

Είναι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ» και από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Είναι κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο Από το 2013 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Οι διεθνείς της συμμετοχές είναι:

2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο, στην κατηγορία s4 – 50 ύπτιο

1η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Δουβλίνο, στην κατηγορία s4 -50m ύπτιο. (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δουβλίνου 2018)
Πανευρωπαϊκό ρεκόρ με χρόνο 45,79 στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο

2η θέση στον κόσμο και ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο(Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πόλη του Μεξικού 2017)

3η θέση στον κόσμο και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο

Παραολυμπιονίκης, 5η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 100μ. ελεύθερο 6η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο (Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016)

Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο: Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας τρίτη στα 50 μ. ύπτιο της κατηγορίας S4.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις