Σταματοπούλου χρυσό: Πώς γιόρτασε η αποστολή τη μεγάλη επιτυχία στους Παραολυμπιακούς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σταματοπούλου χρυσό: Πώς γιόρτασε η αποστολή τη μεγάλη επιτυχία στους Παραολυμπιακούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σταματοπούλου χρυσό: Την περίμενε, μετά τη βράβευση, όλη η ελληνική αποστολή με μια τούρτα

08.09.2024 | 16:20

Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα 38α γενέθλια για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου που το Σάββατο έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στο Παρίσι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ ύπτιο (S4). Την πρωτιά στους Αγώνες, την ώρα που είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση,αλλά και τα γενέθλια γιόρτασε όλη η ελληνική αποστολή με μια τούρτα, που κρατούσε η Λήδα Μανθοπούλου, και το τραγούδι με τις ευχές.

Όπως δήλωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μετά τον συγκλονιστικό της αγώνα, φέτος θα ήταν η τελευταία της χρονιά στο άθλημα λόγω ενός προβλήματος στον πνεύμονα. Η Ελληνίδα αθλήτρια με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε50.12 με την Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51.40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52.00.

Πάσχει από το σύνδρομο Stiff Person

Η σπουδαία μαχήτρια της ζωής που λατρεύει το νερό έχει το σύνδρομο Stiff Person (Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου/0. Έχει αδυναμία στα άκρα από τα παιδικά της χρόνια δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στα 38 της στην κορυφή!  Το 2021 η Αλεξάνδρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο της κατηγορίας S4. Τερμάτισε σε 49.63, πίσω από τις Κινέζες, Γιου Λιου– που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 44.68- και Γιανφέι Ζου (48.42), και εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

 

Exit mobile version