Η “πληγή” της ΕΛΑΣ: Ένα ακόμη όπλο αστυνομικού στα χέρια Ρομά κακοποιού

ΕΛΛΑΔΑ

Η “πληγή” της ΕΛΑΣ: Ένα ακόμη όπλο αστυνομικού στα χέρια Ρομά κακοποιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Στα Άνω Λιόσια

08.09.2024 | 11:35

Πιστόλια και σφαίρες αστυνομικών στα χέρια κακοποιών, κυρίως παραβατικών Ρομά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα “καυτό” πρόβλημα για την Ελληνική Αστυνομία, που έχει «δει» ουκ ολίγες φορές Ρομά να βιντεοσκοπούνται πυροβολώντας επιδεικτικά στον αέρα με τον υπηρεσιακό οπλισμό αστυνομικών ή και να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες στρέφοντας τις κάνες των υπηρεσιακών πιστολιών στα θύματα! Το πρόβλημα, που δεν βρίσκει λύση ως τώρα λόγω της πλημμελούς φύλαξης στα σπίτια των αστυνομικών, ήρθε και πάλι στο φως όταν η ΕΚ.Α.Μ, η Ο.Π.Κ.Ε και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες (τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής, Νοτιοανατολικής, Βορειοανατολικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιά) υλοποίησαν μια εκτεταμένη επιχείρηση σε επτά οικισμούς Ρομά στην περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Κορωπί, Γέρακα, Σπάτα, Κολωνό και Κορυδαλλό. Μεταξύ των άλλων, οι αστυνομικοί που πήραν μέρος σε ανάλογη επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, βρήκαν και κατάσχεσαν μέσα σε οικία ερευνώμενου ένα πιστόλι, το οποίο είχε χρεωθεί από την Αστυνομία σε ένστολο, αλλά είχε κάνει…φτερά!

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το υπηρεσιακό πιστόλι είχε κλαπεί από διαμέρισμα αστυνομικού, στην περιοχή του Χαϊδαρίου από τον Ιούλιο του 2023! Τότε, διαρρήκτες είχαν παραβιάσει με χτυπήματα μπαλκονόπορτα και είχαν βρεθεί ανενόχλητοι στο εσωτερικό της οικίας. Ψάχνοντας διάφορα σημεία, βρήκαν σε μία ντουλάπα ένα χρηματοκιβώτιο.

Χωρίς να χάσουν χρόνο το παραβίασαν και ανάμεσα στα άλλα που άρπαξαν πήραν μαζί τους και το υπηρεσιακό πιστόλι του αστυνομικού. Ο τελευταίος το αντελήφθη, όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα και διαπίστωσε τη διάρρηξη αλλά και την αρπαγή του υπηρεσιακού του πιστολιού. Σε ό,τι αφορά την παράλληλη, ταυτόχρονη  επιχείρηση σε καταυλισμούς, που κρίθηκε αναγκαία λόγω της  παρατηρούμενης αύξησης της συμμετοχής παραβατικών Ρομά σε παράνομες πράξεις, σκοπός, λέει η Αστυνομία, ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στους εν λόγω οικισμούς.

Ελέγχθηκαν συνολικά 57 άτομα, 36 οχήματα και πραγματοποιήθηκαν 24 έρευνες σε οικίες και 25 προσαγωγές ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν 29 άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για κλοπή, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, διατάραξη κοινής ησυχίας, παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοση δελτίου ταυτότητας, καθώς και για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Exit mobile version