Κάμερες στους δρόμους: Σύστημα για on line έλεγχο της παραβατικότητας

ΕΛΛΑΔΑ

Κάμερες στους δρόμους: Σύστημα για on line έλεγχο της παραβατικότητας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κάμερες στους δρόμους: Έχει ζητηθεί από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση

08.09.2024 | 17:07

Σύστημα για on line έλεγχο της παραβατικότητας στους οδικούς άξονες της Αθήνας σχεδιάζει η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να του καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την τοποθέτηση 1.000 καμερών που θα ελέγχουν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η αντίδραση Μητσοτάκη στο αν προετοιμάζει το έδαφος για θέση στην ΕΕ: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη;»
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Εφικτή η αυτοδυναμία και το 2027 αν υλοποιήσουμε το έργο μας -Δεν υπάρχει εναλλακτική

«Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχω ζητήσει από το Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για τον έλεγχο της παραβατικής συμπεριφοράς στο δρόμο. Αναφέρομαι σε κράνη, ζώνες ασφάλειας, ταχύτητα κ.α. Η κλήση θα πηγαίνει απευθείας στον παραβάτη και αν οι πολίτες αισθανθούν ότι μπαίνει τάξη τότε θα μειωθούν αισθητά και οι παραβατικές συμπεριφορές», είπε ο πρωθυπουργός.

 

Ετικέτες
Exit mobile version