Το Πέρασμα του Θανάτου: Αυτοκίνητα διασχίζουν γκρεμό κρεμασμένα από καλώδια

ΚΟΣΜΟΣ

Το Πέρασμα του Θανάτου: Αυτοκίνητα διασχίζουν γκρεμό κρεμασμένα από καλώδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Με τη γέφυρα να είναι κάτι άγνωστο, τα οχήματα περνούν από τη μία άκρη του βουνού στην άλλη μέσω ενός πρωτόλειου συστήματος.

08.09.2024 | 09:26

Μπορεί η τεχνολογία να έχει αλλάξει εξολοκλήρου το τοπίο του οδικού δικτύου στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα μέρη τα οποία διαθέτουν υψηλής επικινδυνότητας δρόμους. Ένα από αυτά είναι και το Νεπάλ, μια ασιατική χώρα που απλώνεται σε έκταση 147.181 χλμ. και έχει πληθυσμό γύρω στους 30 εκατ. κατοίκους. Από εκεί έρχεται ένα βίντεο που κόβει την ανάσα, καταδεικνύοντας το ρίσκο που παίρνουν καθημερινά οι κάτοικοι προκειμένου να περάσουν από την μία άκρη ενός βουνού στην άλλη. Με τη γέφυρα να είναι κάτι άγνωστο στον συγκεκριμένο ορεινό όγκο, βλέπουμε να έχει υιοθετηθεί ένα πρωτόλειο σύστημα, με τροχαλίες και ατσάλινα καλώδια, πάνω στα οποία κρέμονται τα οχήματα, σκορπώντας τρόμο σε όσους συστήνονται για πρώτη φορά με αυτό.

Ένας τρόμος, ωστόσο, που έχει καταλαγιάσει στους κατοίκους των χωριών που διαχωρίζονται από τον συγκεκριμένο ορεινό όγκο, μιας και η επιβίβαση σε αυτά τα ιπτάμενα οχήματα του τρόμου αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να αρθεί η απομόνωση των περιοχών. Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη σε άλλες περιοχές του Νεπάλ, μιας και το πλήθος βουνών στα οποία είναι διασκορπισμένα εκατοντάδες χωριά, σε συνδυασμό με την έλλειψη κεφαλαίων, δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου. Στο ίδιο βίντεο μπορούμε να δούμε οχήματα να ακροβατούν στο κενό, φλερτάροντας με τις κατολισθήσεις βράχων και τα κυριολεκτικά ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: CarandMoto.gr
Ετικέτες
Exit mobile version