Νικόλ Κίντμαν μητέρα: Πένθος για τη διάσημη ηθοποιό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νικόλ Κίντμαν μητέρα: Πένθος για τη διάσημη ηθοποιό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νικόλ Κίντμαν μητέρα: Η Χαλίνα Ρέιν, η σκηνοθέτις της ταινίας «Babygirl», ανακοίνωσε ότι η Νικόλ Κίντμαν έφυγε νωρίτερα από το φεστιβάλ για να είναι με την οικογένειά της.

08.09.2024 | 10:16

Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, η 57χρονη Νικόλ Κίντμαν ανακοίνωσε σε δήλωση που διάβασε η σκηνοθέτις του «Babygirl», Χαλίνα Ρέιν, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ότι αποχώρησε νωρίτερα λόγω του θανάτου της μητέρας της. Στη δήλωση -την οποία η 48χρονη Ρέιν, διάβασε εκ μέρους της Κίντμαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σταρ για την παραλαβή του βραβείου καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στο Babygirl- η Κίντμαν έγραψε ότι είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στη Βενετία, μόνο και μόνο για να μάθει «λίγο αργότερα ότι η όμορφη, γενναία μητέρα μου, Τζανέλ Κίντμαν, μόλις πέθανε».

«Εκείνη μου έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσω την καριέρα που κάνω, επειδή πάντα ήθελα να την ευχαριστήσω», δήλωσε η Κίντμαν το 2020, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. «Αλλά χάραξε επίσης τον δικό της δρόμο και ήθελε οι κόρες της να έχουν την ίδια ευκαιρία να χαράξουν τον δικό τους δρόμο». «Είμαι σοκαρισμένη και πρέπει να πάω στην οικογένειά μου, αλλά αυτό το βραβείο είναι για εκείνη. Αυτή με διαμόρφωσε, αυτή με καθοδήγησε και αυτή με έπλασε. Είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων που μπορώ να πω το όνομά της σε όλους εσάς μέσω της Χαλίνα», συνέχισε η σκηνοθέτις, διαβάζοντας τη δήλωση της Κίντμαν. «Η σύγκρουση της ζωής και της τέχνης είναι σπαρακτική και η καρδιά μου είναι ραγισμένη».

Αφού διάβασε τα λόγια της Κίντμαν στην κατάμεστη αίθουσα της Βενετίας, η Ρέιν είπε χαρακτηριστικά: «Σας αγαπάμε όλους, Νικόλ». Ένας εκπρόσωπος της Κίντμαν επιβεβαίωσε το θάνατο της Τζανέλ στο PEOPLE και δήλωσε ότι «η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητάει να μείνει μόνη της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αυτή τη στιγμή».

«Οι κόρες της θα είχαν ίσες ευκαιρίες»

Η ηθοποιός του Big Little Lies μίλησε στο PEOPLE τον Νοέμβριο του 2023 για το πώς η μητέρα της έχει επηρεάσει την καριέρα της και την αίσθηση του στυλ της, λέγοντας τότε ότι η Τζανέλ  «παίζει σημαντικό ρόλο στο τι φοράω». Η Κίντμαν είχε επίσης μιλήσει στο παρελθόν στην εφημερίδα Sydney Morning Herald για τη σχέση τους. Δήλωσε τότε ότι η Τζανέλ πάντα την ενθάρρυνε και τη βοηθούσε να πετύχει τους στόχους της. «Εκείνη μου έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσω την καριέρα που κάνω, επειδή πάντα ήθελα να την ευχαριστήσω», δήλωσε η Κίντμαν το 2020, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. «Αλλά χάραξε επίσης τον δικό της δρόμο και ήθελε οι κόρες της να έχουν την ίδια ευκαιρία να χαράξουν τον δικό τους δρόμο». «Η μαμά δεν έκανε απαραίτητα την καριέρα που ήθελε, αλλά ήταν αποφασισμένη ότι οι κόρες της θα είχαν ίσες ευκαιρίες», πρόσθεσε η Κίντμαν. «Αυτό μου χάρισε τη ζωή μου. Και μου έδωσε τη ζωή μου, εκείνη και ο πατέρας μου».

Αναλυτικά ο κατάλογος των νικητών

– Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας: «The Room Next Door» του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)

– Αργυρός Λέοντας – Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: «Vermiglio» της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία – Γαλλία – Βέλγιο)

– Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)

– Coupe Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας : Νικόλ Κίντμαν στο «Babygirl» της Χαλίνα Ρέιν (ΗΠΑ)

– Coupe Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Βενσάν Λιντόν στο «The Quiet Son» των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν (Γαλλία)

– Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία «I’m Still Here» του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία – Γαλλία)

– Ειδικό βραβείο της Επιτροπής: «April» της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία – Ιταλία – Γεωργία)

– Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο «Leurs enfants après eux» των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)

 

Ετικέτες
Exit mobile version