Φλαμίνγκο Ναύπλιο: Εντυπωσιακές εικόνες από τον υδροβιότοπο

ΕΛΛΑΔΑ

Φλαμίνγκο Ναύπλιο: Εντυπωσιακές εικόνες από τον υδροβιότοπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φλαμίνγκο Ναύπλιο: Φθινοπωρινή μετανάστευση

09.09.2024 | 20:52

Δεκάδες φλαμίνγκο κατεφθασαν στον υδροβιότοπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου στην Αργολίδα, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2024.Τα φοινικόπτερα αυτή την εποχή επισκέπτονται τον υδροβιότοπο της περιοχής για να ξεκουραστούν και να τραφούν στο δύσκολο και μεγάλο ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης των πτηνών προς την Αφρική και την Αραβική χερσόνησο.

Τα μεταναστευτικά πουλιά μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ιπτάμενοι μετανάστες, αφού κάνουν κάθε χρόνο ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι επιβίωσης ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών. Το ετήσιό τους ταξίδι, από τους χώρους φωλιάσματος στους χώρους όπου θα ξεχειμωνιάσουν, ξεκινά συνήθως στα τέλη Αυγούστου, ενώ η επιστροφή τους αρχίζει την Άνοιξη.

Η μετανάστευση απασχόλησε από νωρίς τον άνθρωπο. Ειδικά τους αρχαίους Έλληνες που προσπάθησαν να εξηγήσουν την εποχική εμφάνιση κάποιων ειδών και την οποία συνέδεσαν με καλούς ή κακούς οιωνούς. Μέσα από την προσεκτική παρατήρηση των φωνών και του τρόπου ή της κατεύθυνσης του πετάγματός των πουλιών, οι άνθρωποι στην αρχαιότητα επιχειρούσαν να προβλέψουν το μέλλον.

 

Ετικέτες
Exit mobile version