Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

10

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Επενδύσεις άνω των 4.500.000 ευρώ στις σχολικές μονάδες από τον Δήμο Χαλανδρίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επενδύσεις άνω των 4.500.000 ευρώ στις σχολικές μονάδες από τον Δήμο Χαλανδρίου

Προχωρά η ενεργειακή αυτονόμηση σε επιπλέον 21 σχολεία - Ολοκληρώθηκε ήδη σε 9

Έτοιμα είναι τα δημόσια σχολεία του Χαλανδρίου, ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, προηγήθηκαν, κατά την περίοδο του καλοκαιριού, εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης, σε συνολικά 22 σχολικές μονάδες που είχαν ανάγκη παρεμβάσεων, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου. Τα σχολεία απέκτησαν καινούρια γήπεδα, δάπεδα, χώρους υγιεινής, κλιματιστικά και έγιναν ελαιοχρωματισμοί, έργα σύνδεσης φυσικού αερίου, έργα ομβρίων, συντηρήσεις αλουμινίων κλπ., ενώ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις τοιχογραφίες που κοσμούν πλέον, πολλές από τις μονάδες, δίνοντας χρώμα και φαντασία στη σχολική ζωή των μαθητών.

 

Η συνεχής αναβάθμιση των σχολείων της πόλης αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος έχει επενδύσει πάνω από 4.500.000 ευρώ για έργα και παρεμβάσεις, μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί σε 9 σχολεία και συνεχίζεται σε επιπλέον 21 μονάδες, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε πρόσφατα ο Δήμος από τα κοινοτικά προγράμματα «Ηλέκτρα» και «Net metering».

 

«Στηρίζουμε σταθερά και έμπρακτα τη σχολική κοινότητα, με στόχο να έχει η πόλη μας, σχολεία αντάξια των μαθητών μας» δήλωσε, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με κάθε μέσο και με όλες του τις δυνάμεις και αυτή τη σχολική χρονιά, παρότι αυτή προβλέπεται δύσκολη, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, που εξασφάλιζαν τη δίκαιη κατανομή των πόρων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, καλύπτοντας άμεσες και έκτακτες ανάγκες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις