Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

10

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά έρχεται την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά έρχεται την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον, Γιορτή Ανακύκλωσης.

Η πλατεία Κοραή είναι και πάλι το επίκεντρο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με την ανακύκλωση και τις αξίες της. Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον, Γιορτή Ανακύκλωσης με στόχο να μεταδώσει στους μικρούς δημότες και τους επισκέπτες την ανάγκη για  ανακύκλωση, αλλά και να τους ενημερώσει για τα πολλαπλά οφέλη της στο περιβάλλον, στον άνθρωπο αλλά και στον δημόσιο χώρο. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κοραή,  από τις 09:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα ξανά από τις 17:00 έως τις 22:00, οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά, οι μικροί επισκέπτες και οι γονείς τους θα βρουν πολλές ειδικές κατασκευές και ενδιαφέρουσες, διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μάθουν για την ανακύκλωση και τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να δίνουμε μια «δεύτερη ζωή» σε υλικά όπως το γυαλί, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί ή τα παλιά ρούχα.

Κάποιες από τις δραστηριότητες  είναι οι εξής:

  • Το Χωριό της Ανακύκλωσης
  • Οι Μικροί Κηπουροί
  • Παίζω για να μάθω (Ρουκ Ζουκ game)
  • Φιδάκι Ανακύκλωσης
  • VR Class
  • Survivor Game Ανακύκλωσης

Στις 18:00, θα δοθεί παράσταση με μαριονέτες και θέμα φυσικά την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να διασκεδάζουν με φουσκωτά παιχνίδια, πύργο αναρρίχησης και face painting όλα στο ρυθμό της μουσικής από DJ που θα βρίσκεται στην πλατεία. Στις 19:00, ο δημοφιλής παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος, θα πάρει το μικρόφωνο και θα αναλάβει την παρουσίαση της Γιορτής μεταδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης με την πιο κεφάτη και ανεβαστική διάθεση. Στην 4η  Γιορτή Ανακύκλωσης οι μαθητές των σχολείων που διακρίθηκαν στη συγγραφή παραμυθιού με θέμα την ανακύκλωση την περυσινή χρονιά θα κερδίσουν 40 τάμπλετ, ενώ τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να  κερδίσουν ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια.  Επιπροσθέτως, στα τρία  πρώτα σχολεία που κέρδισαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης την προηγούμενη χρονιά θα δοθούν τρεις δωροεπιταγές για τις ανάγκες των σχολείων.

Επιπλέον, συνεχίζοντας την προσπάθεια από πέρυσι, καλούμε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουμε τον 10χρονο Γιάννη Κορολόγο. Ο Γιάννης, εδώ και 4 χρόνια, έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξειδικευμένες θεραπείες του έχουν πολύ μεγάλα κόστη και γι’ αυτό στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει ειδικό κουτί συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε όσοι και όσες το επιθυμούν να συνεισφέρουν δίνοντας ελπίδα στον Γιάννη και την οικογένειά του.

Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται πάντα και ο εγκεκριμένος ερανικός λογαριασμός, ώστε να κατατίθενται προσφορές πριν και μετά τη γιορτή:

  • Εθνική Τράπεζα
  • IBAN: GR7201101860000018662467960
  • Δικαιούχοι:
  • Ιωάννης Κορολόγος
  • Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα)

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει την Γιορτή  Ανακύκλωσης, μια επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση με μεγάλη απήχηση, καθώς κάθε χρόνο, εκατοντάδες παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι  εξοικειώνονται με την ανακύκλωση με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. H ανακύκλωση  είναι πολύ σημαντική για το μέλλον, για την κυκλική οικονομία, για το περιβάλλον. Δεν είναι μία εφήμερη τάση της εποχής, αλλά είναι μία στάση ζωής, που πρέπει να καλλιεργηθεί στα παιδιά μας από  μικρή ηλικία και πιστεύω ότι η νέα γενιά θα τα καταφέρει καλύτερα από τη δική μας και σε αυτόν τον τομέα.

Σημαντική πτυχή της δράσης είναι ο κοινωνικός της σκοπός και σε αυτό το πλαίσιο είμαι βέβαιος ότι οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας θα δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη που τους διακρίνει, στηρίζοντας για ακόμα μια χρονιά τον  μικρό μας φίλο Γιάννη Κορολόγο στη μάχη που δίνει για τη ζωή του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα και όλους  όσοι συμβάλλουν  στη διοργάνωση   της 4ης Γιορτής Ανακύκλωσης και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κοραή και να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή γιορτή για την ανακύκλωση».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Η Γιορτή Ανακύκλωσης του Πειραιά έχει γίνει πλέον θεσμός και διαπιστώνω ότι οι δημότες μας και οι επισκέπτες, κυρίως τα μικρά παιδιά, κάθε χρόνο την περιμένουν πως και πως. Με χαρά θα τους υποδεχτούμε όλους και πάλι στην πλατεία Κοραή, με πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την ποιότητα ζωής.  Αξίζει επίσης να αναφέρω και τη διαρκή στήριξή μας στον μικρό μας φίλο τον Γιάννη Κορολόγο, που εδώ και χρόνια μάχεται με όλες του τις δυνάμεις τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του. Θα είμαστε όλοι εδώ για να συνεισφέρουμε και να υποστηρίξουμε τον ίδιο και την οικογένειά του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις