Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

10

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μνημόσυνο στον δήμο Φυλής για τα 25 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μνημόσυνο στον δήμο Φυλής για τα 25 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας

25 χρόνια πέρασαν από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας και ο Δήμος Φυλής δεν ξέχασε…

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2024, τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του σεισμού του 1999, που για 25η συνεχή χρονιά διοργάνωσαν, η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής. Το τελετουργικό άρχισε το πρωί του Σαββάτου με Όρθρο και Θεία Λειτουργία και συνεχίστηκε το μεσημέρι ακριβώς την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος, με πένθιμη κωδωνοκρουσία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εν συνεχεία Ιερωμένοι, επίσημοι και οι συγγενείς μετέβησαν, εν πομπή, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, όπου βρίσκεται το Μνημείο των θυμάτων του σεισμού.  Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής π. Τίτο Χρήστου και τον ιερέα Μιχαήλ Γιαννακέλο. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο των θυμάτων που δεσπόζει σε μια γωνιά του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων.

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με τήρηση σιωπής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, συγγενείς των θυμάτων και άλλος κόσμος που τίμησε την μνήμη τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις