Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

10

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Atena – Τι να περιμένουμε στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Atena – Τι να περιμένουμε στην Αττική

Οι περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή

Έντονη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται σήμερα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία Atena χτυπά τη βορειοδυτική Ελλάδα, με φαινόμενα που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλο όγκο νερού και μεγάλο αριθμό κεραυνών και αστραπών. Αύριο τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα. Οι περιοχές που επηρεάζονται τις επόμενες ώρες και τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περιοχές από τον Κορινθιακό και πιο βόρεια. «Σε εκείνες τις περιοχές θέλει προσοχή».

Λίγο πιο νότια θα είναι λίγο πιο ανοιχτός ο καιρός, θα έχουμε δηλαδή και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης και μικρότερες πιθανότητες για βροχές. Στην Αττική είχαμε κάποιες βροχές μέσα στη νύχτα. Δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, θα δούμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές, χωρίς να προβληματίσουν.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ. «Μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις». Από την Πέμπτη αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η κακοκαιρίαα Atena είναι ένα σύστημα τυπικό για την εποχή, τέτοια όμως συστήματα είναι ικανά να προκαλέσουν και προβλήματα, αφού αρκετές περιοχές στα δυτικά, τα βόρεια και την Θεσσαλία θα δεχτούν μεγάλη ύψη βροχής, ενώ και η κεραυνική δραστηριότητα θα είναι μεγάλη.

 

Την Τετάρτη ο έντονος καιρός θα συνεχιστεί το πρωί στα βορειοανατολικά, κυρίως τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Όμως λίγο και για μικρό χρονικό διάστημα θα ξαναβρέξει τοπικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Από το βράδυ της Παρασκευής και στα δυτικά θα ξανασημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις