Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

11

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκολ Ιωαννίδη Ιρλανδία: Υπόκλιση από τον επίσημο λογαριασμό του Nations League
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκολ Ιωαννίδη Ιρλανδία: Υπόκλιση από τον επίσημο λογαριασμό του Nations League

Η ανάρτηση του Natios League για τον Φώτη Ιωαννίδη

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 2 στα 2 στο Nations League, περνώντας νικηφόρα από το Δουβλίνο. Το σκορ για την Εθνική άνοιξε με τρομερό αριστερό πλασέ ο Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κέλεχερ για το 1-0 της «γαλανόλευκης» ομάδας. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας από μπαλιά του Μπακασέτα, ο Τζόλης κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 για την Εθνική μας, «τελειώνοντας» το ματς.

Η ανάρτηση του Natios League για τον Φώτη Ιωαννίδη

Μία ημέρα μετά τη νίκη της Εθνικής, η οποία απολαμβάνει την κορυφή στο γκρουπ μαζί με την Αγγλία, ο λογαριασμός του Nations League υποκλίθηκε στον Φώτη Ιωαννίδη. «Υποκλινόμαστε Φώτη Ιωαννίδη», έγραψε. Ο επίσημος λογαριασμός τους Εθνικής Ελλάδος αναδημοσίευσε την συγκεκριμένη ανάρτηση και έγραψε: «Καλημέρα! “Take a bow, Foti!” γράφει το Euro, και πώς να μην το κάνει μετά από αυτό το απίστευτο γκολ; Με τέτοιες στιγμές δείχνεις τι σημαίνει πάθος και αφοσίωση για την εθνική».

Φώτης Ιωαννίδης: «Για γκολ σαν και αυτά τον ήθελε η Σπόρτινγκ»

Όλο το καλοκαίρι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Ρούμπεν Αμορίμ προσπαθούσε να πάρει στην Πορτογαλία τον Φώτη Ιωαννίδη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός στο να αφήσει τον αρχηγό του να φύγει.

 

Ο Ιωαννίδης έγινε πρώτο θέμα στην A Bola! «Για γκολ σαν και αυτά τον ήθελε η Σπόρτινγκ». γράφει η A Bola! Ο Ιωαννίδης έχει πλέον 3 γκολ σε 2 αγώνες στο Nations League και είναι εκ των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης.

Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2: Έκανε το «δύο στα δύο» και πάει για μάχη πρωτιάς στο Γουέμπλεϊ

Η Εθνική Ελλάδας πέρασε νικηφόρα από την Ιρλανδία με σκορ 2-0, για τη 2η αγωνιστική τού 2ου ομίλου τού League B, στο Nations League. Η «γαλανόλευκη» έκανε το «2×2» και απολαμβάνει την κορυφή στο γκρουπ μαζί με την Αγγλία, πριν από το ματς μεταξύ των δύο στο «Γουέμπλεϊ» (10 Οκτωβρίου). Οι Ιωαννίδης και Τζόλης πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ελληνική ομάδα, που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στην εποχή… Γιοβάνοβιτς και με πολύ «σφικτή» και σταθερή εικόνα μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Nations League.

Η Ελλάδα άργησε να «μπει» στο ματς, δείχνοντας αρχικά αδυναμία να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα της Ιρλανδίας. Παρ’ όλα αυτά είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11’, όταν από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Κουλιεράκης έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω απ’ τα δοκάρια του Κέλεχερ. Στο 26’ ο γκολκίπερ των Ιρλανδών έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 41’ ο ο Ογκμπένε πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με δυνατό αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 45’ όταν από ωραία ενέργεια του Ογκμπένε από δεξιά και γύρισμα προς τον Μπράουν, το σουτ του τελευταίου έφυγε πολύ πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ διαφορετική. Στο 50ό λεπτό η Ελλάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ιωαννίδη. Από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπακασέτας έδωσε στον φορ του Παναθηναϊκού, ο οποίος «ζύγισε» το πόδι του απ’ το όριο της περιοχής και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κέλεχερ για το 1-0 της «γαλανόλευκης» ομάδας. Μετά το γκολ η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασε σε δεύτερο γκολ με το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα στο 69’ που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 83’ από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζόλης για εκατοστά δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να σκοράρει.

Στο 85’ το σουτ του Ρόμπινσον κόντραρε πάνω στον Τσιμίκα κι έφυγε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου, στην καλύτερη στιγμή των Ιρλανδών στο ματς. Στο 87’ η Ελλάδα «σφράγισε» τη νίκη της με ένα υπέροχο γκολ του Χρήστου Τζόλη. Από μπαλιά του Μπακασέτα στο χώρο, ο άσος της Μπριζ κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, «χόρεψε» τον Κόλινς και με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 για την Ελλάδα, «τελειώνοντας» το ματς.

Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλκγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84’ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μόλουμπι (63’ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ Μακ Ατίαρ), Σμόντικς (84 Ίνταχ)

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Σιώπης (88’ Ντόη), Χατζηγιοβάνης (67’ Πέλκας), Μπακασέτας, Τζόλης (88’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88’ Παυλίδης)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις