Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

11

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Με Citroen Ami οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αθηναίων: Με Citroen Ami οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας

Δωρεά της εταιρείας AIGLON του ομίλου Συγγελίδη

Ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας, παρέδωσε 12 ηλεκτροκίνητα Citroen Ami στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των δημοτικών υπηρεσιών. Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων στην επίσημη ανακοίνωση, η απόκτηση των νέων οχημάτων, όπου αποτελούν δωρεά της εταιρείας AIGLON του ομίλου Συγγελίδη, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του για την προώθηση της μικροκινητικότητας.

Συνδυάζουν την πρακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ αναμένεται να ενισχύσουν τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και Eνεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας. Θυμίζουμε ότι το Citroen Ami έχει μήκος 2,41 m, πλάτος 1,36 m, ύψος 1,52 m και η διάμετρος κύκλου στροφής είναι στα 7,2 m, με το βάρος του να περιορίζεται στα 490 Kg. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα τύπου MacPherson εμπρός και ψαλίδια πίσω, ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από απλούς δίσκους εμπρός και ταμπούρα πίσω με ελαστικά διαστάσεων 155/65-R14.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 6 kW (περίπου 8,2 PS) είναι μπροστά τοποθετημένος και δίνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 45 km/h. Τέλος, η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε έναν συσσωρευτή ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh και σύμφωνα με τη Citroen προσφέρει αυτονομία 75 km.

Ο κ. Δούκας ανέφερε: «Στον Δήμο Αθηναίων, εκσυγχρονίζουμε τον δημοτικό στόλο οχημάτων με 12 αυτοκίνητα πόλης, 100% ηλεκτρικά, μηδενικού θορύβου και μηδενικών ρύπων. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γιατί κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και μικροκινητικότητα, και είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις